Packaging.digital ligt in de buurt van Keulen en is de eerste onafhankelijke leverancier van digitale printdiensten die in één doorgang verpakkingen en displays in golfkarton kan bedrukken. Met de Idera-inkjettechnologie van Xeikon levert packaging.digital vanaf november 2023 diensten aan producenten en verwerkers van golfkarton in Duitsland en de Benelux.

OEM-verpakkingsdiensten

Packaging.digital levert OEM-verpakkingsdiensten aan producenten en verwerkers van golfkarton, aan winkels en aan de e-commerce. Het bedrijfsmodel mikt op producenten en verwerkers van verpakkingen en displays in golfkarton die binnenshuis niet over een digitale printer beschikken. De oprichters van packaging.digital hebben de ambitie om de belangrijkste leverancier van OEM-verpakkingsdiensten te worden.

De Idera-inkjetprinter van Xeikon is bedoeld om golfkarton direct in één doorgang te bedrukken.

Strikte criteria

Het Duitse bedrijf zocht naar een digitale printtechniek die aan heel strikte criteria moest beantwoorden: inkten op waterbasis, zonder UV-bestanddelen, en energiezuinig. De Idera-pers scoorde op alle eisen van het Duitse bedrijf. "De technologie heeft het laagste energieverbruik bij het digitaal bedrukken van golfkarton. Bovendien kan de Xeikon Idera zowel gestreken als ongestreken vellen met een breedte tot 1600 mm - en met golfformaten van F tot BC - bedrukken", zegt Xeikon.

Mario Deilen, co-CEO van packaging.digital, legt de keuze voor de oplossing van Xeikon uit: "We wilden de mogelijkheden van de digitale druk verleggen en de partner worden die de verwerkers nodig hebben die niet in een eigen digitaal printsysteem willen investeren. De Xeikon Idera is de enige digitale printer die producten kan individualiseren, kleine oplagen kan afwerken en dat tegen de snelheid die vereist is om verpakkingen en displays in golfkarton te produceren."

Packaging.digital ligt in de buurt van Keulen en is de eerste onafhankelijke leverancier van digitale printdiensten die in één doorgang verpakkingen en displays in golfkarton kan bedrukken. Met de Idera-inkjettechnologie van Xeikon levert packaging.digital vanaf november 2023 diensten aan producenten en verwerkers van golfkarton in Duitsland en de Benelux.Packaging.digital levert OEM-verpakkingsdiensten aan producenten en verwerkers van golfkarton, aan winkels en aan de e-commerce. Het bedrijfsmodel mikt op producenten en verwerkers van verpakkingen en displays in golfkarton die binnenshuis niet over een digitale printer beschikken. De oprichters van packaging.digital hebben de ambitie om de belangrijkste leverancier van OEM-verpakkingsdiensten te worden. Het Duitse bedrijf zocht naar een digitale printtechniek die aan heel strikte criteria moest beantwoorden: inkten op waterbasis, zonder UV-bestanddelen, en energiezuinig. De Idera-pers scoorde op alle eisen van het Duitse bedrijf. "De technologie heeft het laagste energieverbruik bij het digitaal bedrukken van golfkarton. Bovendien kan de Xeikon Idera zowel gestreken als ongestreken vellen met een breedte tot 1600 mm - en met golfformaten van F tot BC - bedrukken", zegt Xeikon.Mario Deilen, co-CEO van packaging.digital, legt de keuze voor de oplossing van Xeikon uit: "We wilden de mogelijkheden van de digitale druk verleggen en de partner worden die de verwerkers nodig hebben die niet in een eigen digitaal printsysteem willen investeren. De Xeikon Idera is de enige digitale printer die producten kan individualiseren, kleine oplagen kan afwerken en dat tegen de snelheid die vereist is om verpakkingen en displays in golfkarton te produceren."