De 'CMYK Guide' is een werkinstrument voor vormgevers die actief zijn in de digitale wereld, drukkerijen en verpakkingen. De nieuwe gids telt 2.868 kleuren waaronder supplementaire kleuren. De 'Pantone CMYK Guide' bevat 1.889 kleuren voor gestreken papier en nog eens 1.653 kleuren voor niet-gestreken papier die geen Pantone-kleur (een spotkleur met een kleurverschil kleiner dan 2.0 Delta) als directe equivalent hebben.

Tussenkleuren

Dat betekent dat de nieuwe 'CMYK Guide' nu bijkomende tussenkleuren bevat waar de ontwerpers naar uitkeken. "Die kleuren situeren zich tussen twee bestaande Pantone-kleuren in en maken het mogelijk om lacunes op te vullen en om voorstellen met een sterker uniek karakter in te dienen. Al die kleuren kunnen met vierkleurendruk gerealiseerd worden. Ze zijn dus niet zo helder en verzadigd als de kleuren van het Pantone-staalboek, maar de keuze is wel ruimer," deelt Pantone mee.

FOGRA-norm

De kleuren in de gids die een equivalent in het PMS-systeem hebben, krijgen een asterisk mee. De kleuren zonder asterisk, die dus geen PMS-equivalent hebben, zijn per definitie unieke CYMK-kleuren. De kleurengids is compatibel met de G7-specificaties, een druknorm die in de Verenigde Staten en Azië gebruikt wordt. De gids is ook geschikt voor de Europese klanten voor wie FOGRA de norm is.

De 'CMYK Guide' is een werkinstrument voor vormgevers die actief zijn in de digitale wereld, drukkerijen en verpakkingen. De nieuwe gids telt 2.868 kleuren waaronder supplementaire kleuren. De 'Pantone CMYK Guide' bevat 1.889 kleuren voor gestreken papier en nog eens 1.653 kleuren voor niet-gestreken papier die geen Pantone-kleur (een spotkleur met een kleurverschil kleiner dan 2.0 Delta) als directe equivalent hebben.Dat betekent dat de nieuwe 'CMYK Guide' nu bijkomende tussenkleuren bevat waar de ontwerpers naar uitkeken. "Die kleuren situeren zich tussen twee bestaande Pantone-kleuren in en maken het mogelijk om lacunes op te vullen en om voorstellen met een sterker uniek karakter in te dienen. Al die kleuren kunnen met vierkleurendruk gerealiseerd worden. Ze zijn dus niet zo helder en verzadigd als de kleuren van het Pantone-staalboek, maar de keuze is wel ruimer," deelt Pantone mee.De kleuren in de gids die een equivalent in het PMS-systeem hebben, krijgen een asterisk mee. De kleuren zonder asterisk, die dus geen PMS-equivalent hebben, zijn per definitie unieke CYMK-kleuren. De kleurengids is compatibel met de G7-specificaties, een druknorm die in de Verenigde Staten en Azië gebruikt wordt. De gids is ook geschikt voor de Europese klanten voor wie FOGRA de norm is.