Al meer dan twintig jaar zetten de Pantone kleurspecialisten de toon met hun 'Color of the Year'. "Pantone 19-4052 Classic Blue roept associaties op met het aanbreken van een nieuwe dag", stellen de experts: "Nu de technologische ontwikkelingen sneller gaan dan de mens ze kan bevatten, is het begrijpelijk dat we neigen naar eerlijke kleuren die ons bescherming beloven."

De jaarlijkse kleurkeuze beïnvloed de productontwikkeling en het aankoopbeleid in allerlei industrieën, waaronder mode en interieur maar ook verpakkingen en grafische ontwerp. Pantone 19-4052 TCX Classic Blue komt uit de textiel-kleurenwaaier. De kleurwaarden voor gebruik in RGB zijn 15-76-129; voor websitebouwers is de HEX/HTML-waarde 0F4C81. Wie de kleur in full colour drukwerk wil toepassen, hanteert een mengverhouding van 100% cyaan, 76% magenta, 25% geel en 0% zwart. Volgens Pantone komen de steunkleuren PMS 2154C respectievelijk 281U het beste in de buurt van het beoogde 'Classic Blue'.

Al meer dan twintig jaar zetten de Pantone kleurspecialisten de toon met hun 'Color of the Year'. "Pantone 19-4052 Classic Blue roept associaties op met het aanbreken van een nieuwe dag", stellen de experts: "Nu de technologische ontwikkelingen sneller gaan dan de mens ze kan bevatten, is het begrijpelijk dat we neigen naar eerlijke kleuren die ons bescherming beloven."De jaarlijkse kleurkeuze beïnvloed de productontwikkeling en het aankoopbeleid in allerlei industrieën, waaronder mode en interieur maar ook verpakkingen en grafische ontwerp. Pantone 19-4052 TCX Classic Blue komt uit de textiel-kleurenwaaier. De kleurwaarden voor gebruik in RGB zijn 15-76-129; voor websitebouwers is de HEX/HTML-waarde 0F4C81. Wie de kleur in full colour drukwerk wil toepassen, hanteert een mengverhouding van 100% cyaan, 76% magenta, 25% geel en 0% zwart. Volgens Pantone komen de steunkleuren PMS 2154C respectievelijk 281U het beste in de buurt van het beoogde 'Classic Blue'.