Het uitgangspunt van het winnende project was de natuur integreren in de CBRE Workspaces en op die manier het welzijn, de productiviteit en creativiteit verhogen van hun werknemers. "Dit project staat centraal in het verbeteren van de werkomgeving door biofiel design als milieuvriendelijke innovatie te integreren", duidt Raf Thibaut, de managing director van PantoonBenes.

Biofiel design

In het CBRE-project werd gewerkt met Organoids transparante 'Skelett Leaves' in antraciet. "Deze gedroogde rubberboombladeren zorgen voor rust en kalmte, verhogen de creativiteit en bevorderen stressvermindering binnen de werkomgeving. Bovendien bieden ze een elegant privacyscherm in vergaderruimtes, wat zorgt voor een subtiele maar effectieve afscheiding", stelt Thibaut.

PantoonBenes (Temse) en Triakon (Mortsel) werken reeds langer samen. De twee bedrijven willen ook in de toekomst verder inzetten op innovaties in de interieurbranche. "Wij zijn er rotsvast van overtuigd dat het interieur van de nabije toekomst er helemaal anders zal gaan uitzien. De intrede van biofiel design gaat niet meer weg te denken zijn in het kantoor of de hotellobby van morgen. Met dit project hopen we anderen te inspireren om deze vorm van duurzaam interieur te omarmen", besluit Raf Thibaut.

Charlotte Van Lent, business development & key account bij PantoonBenes samen met Ivo Van der Lem van Avery Dennison.
Het uitgangspunt van het winnende project was de natuur integreren in de CBRE Workspaces en op die manier het welzijn, de productiviteit en creativiteit verhogen van hun werknemers. "Dit project staat centraal in het verbeteren van de werkomgeving door biofiel design als milieuvriendelijke innovatie te integreren", duidt Raf Thibaut, de managing director van PantoonBenes.In het CBRE-project werd gewerkt met Organoids transparante 'Skelett Leaves' in antraciet. "Deze gedroogde rubberboombladeren zorgen voor rust en kalmte, verhogen de creativiteit en bevorderen stressvermindering binnen de werkomgeving. Bovendien bieden ze een elegant privacyscherm in vergaderruimtes, wat zorgt voor een subtiele maar effectieve afscheiding", stelt Thibaut.PantoonBenes (Temse) en Triakon (Mortsel) werken reeds langer samen. De twee bedrijven willen ook in de toekomst verder inzetten op innovaties in de interieurbranche. "Wij zijn er rotsvast van overtuigd dat het interieur van de nabije toekomst er helemaal anders zal gaan uitzien. De intrede van biofiel design gaat niet meer weg te denken zijn in het kantoor of de hotellobby van morgen. Met dit project hopen we anderen te inspireren om deze vorm van duurzaam interieur te omarmen", besluit Raf Thibaut.