Als geheel heeft PaperlinX het financiële jaar 2013 (dat eindigde op 30 juni) afgesloten met 90,2 miljoen (Australische) dollar verlies. Dat is een flinke verbetering ten opzichte van de 266,7 miljoen over het financiële jaar 2012, maar nog niet waar het bedrijf moet zijn. Daar verwachten de papierhandelaren in het lopende financiële jaar wel naar op weg te zijn, want de directie handhaaft de verwachting dit jaar weer licht winstgevend te worden. Redenen daarachter zijn de al genomen herstructureringsmaatregelen (kosten vorig jaar 26 miljoen, verwachte jaarlijkse opbrengsten 35-40 miljoen), de nog te nemen maatregelen en een iets betere marge op sommige producten.

Datzelfde beeld komt naar voren als wordt ingezoomd op de Benelux. Daar is de Belgische vestiging per 1 juli 'succesvol' geïntegreerd met het Nederlandse PaperlinX (voorheen Proost en Brandt, BührmannUbbens en Velpa) en wordt deze maand naar verwachting weer winst gemaakt, 'na een lange periode van verliezen', aldus het persbericht. Dat verder nog meldt dat het Benelux-verlies over het afgelopen financiële jaar 10 miljoen bedroeg en dat er nog een beslissing moet worden genomen over de enveloppen-business. Die verwachten de Australiërs voor de presentatie van de halfjaarcijfers te nemen. Die is begin januari, spannende tijden dus voor de voormalige Velpa-medewerkers.

Bron: PaperlinX, Graficus

Als geheel heeft PaperlinX het financiële jaar 2013 (dat eindigde op 30 juni) afgesloten met 90,2 miljoen (Australische) dollar verlies. Dat is een flinke verbetering ten opzichte van de 266,7 miljoen over het financiële jaar 2012, maar nog niet waar het bedrijf moet zijn. Daar verwachten de papierhandelaren in het lopende financiële jaar wel naar op weg te zijn, want de directie handhaaft de verwachting dit jaar weer licht winstgevend te worden. Redenen daarachter zijn de al genomen herstructureringsmaatregelen (kosten vorig jaar 26 miljoen, verwachte jaarlijkse opbrengsten 35-40 miljoen), de nog te nemen maatregelen en een iets betere marge op sommige producten.Datzelfde beeld komt naar voren als wordt ingezoomd op de Benelux. Daar is de Belgische vestiging per 1 juli 'succesvol' geïntegreerd met het Nederlandse PaperlinX (voorheen Proost en Brandt, BührmannUbbens en Velpa) en wordt deze maand naar verwachting weer winst gemaakt, 'na een lange periode van verliezen', aldus het persbericht. Dat verder nog meldt dat het Benelux-verlies over het afgelopen financiële jaar 10 miljoen bedroeg en dat er nog een beslissing moet worden genomen over de enveloppen-business. Die verwachten de Australiërs voor de presentatie van de halfjaarcijfers te nemen. Die is begin januari, spannende tijden dus voor de voormalige Velpa-medewerkers.Bron: PaperlinX, Graficus