Het faillissement was zo goed als onvermijdelijk geworden, nadat ING de Benelux-vestiging van PaperlinX tot dinsdag 14 april de tijd had gegeven om een koper te vinden voor het bedrijf. Toen dat niet gelukt was, trok de bank met onmiddellijke ingang de stekker uit de kredietverlening en restte het management niets anders dan uitstel van betaling aan te vragen. Dat is nu dus omgezet in een faillissement, met bewindvoerder Bert Jansen van Dommerholt Advocaten als curator.

Het uitstel van betaling van 14 april was volgens PaperlinX-CEO Andy Preece de enige optie die over bleef na het mislukken van de verkooppogingen.

Het moederbedrijf van PaperlinX Benelux, de Engelse vestiging van de papiergroothandel, vroeg begin deze maand al surcéance van betaling aan, maar de Nederlandse dochter kreeg van huisbankier ING nog tot de tijd om het bedrijf te verkopen.

Volgens CEO Andy Preece verkeerde de Benelux-vestiging al vijf jaar in grote problemen, waardoor het bedrijf ondanks naar zijn zeggen forse financiële steun niet meer winstgevend was te krijgen. De substantiële en langdurige verliezen werden volgens Preece veroorzaakt door de kleinere vraag naar papier, uitdagingen in de herstructurering, betalingsvoorwaarden als gevolg van de opgezegde kredietverzekering en de gevolgen van het uitstel van betaling van de Britse moeder.

Voor de PaperlinX-holding heeft deze situatie overigens geen gevolgen, aangezien de Britse en Benelux-vestiging financieel zijn losgekoppeld van de van oorsprong Australische papiergroothandel.

bron: PaperlinX, Graficus

Nvdr: bij PaperlinX Belgium, een divisie van PaperlinX Benelux, werken een 50-tal mensen in de vestigingen in Lier (papier en verpakking) en Kapellen (sign & display). Voor de continuïteit wordt in afwachting van de verdere gebeurtenissen gezorgd.

Het faillissement was zo goed als onvermijdelijk geworden, nadat ING de Benelux-vestiging van PaperlinX tot dinsdag 14 april de tijd had gegeven om een koper te vinden voor het bedrijf. Toen dat niet gelukt was, trok de bank met onmiddellijke ingang de stekker uit de kredietverlening en restte het management niets anders dan uitstel van betaling aan te vragen. Dat is nu dus omgezet in een faillissement, met bewindvoerder Bert Jansen van Dommerholt Advocaten als curator. Het uitstel van betaling van 14 april was volgens PaperlinX-CEO Andy Preece de enige optie die over bleef na het mislukken van de verkooppogingen.Het moederbedrijf van PaperlinX Benelux, de Engelse vestiging van de papiergroothandel, vroeg begin deze maand al surcéance van betaling aan, maar de Nederlandse dochter kreeg van huisbankier ING nog tot de tijd om het bedrijf te verkopen. Volgens CEO Andy Preece verkeerde de Benelux-vestiging al vijf jaar in grote problemen, waardoor het bedrijf ondanks naar zijn zeggen forse financiële steun niet meer winstgevend was te krijgen. De substantiële en langdurige verliezen werden volgens Preece veroorzaakt door de kleinere vraag naar papier, uitdagingen in de herstructurering, betalingsvoorwaarden als gevolg van de opgezegde kredietverzekering en de gevolgen van het uitstel van betaling van de Britse moeder.Voor de PaperlinX-holding heeft deze situatie overigens geen gevolgen, aangezien de Britse en Benelux-vestiging financieel zijn losgekoppeld van de van oorsprong Australische papiergroothandel.bron: PaperlinX, GraficusNvdr: bij PaperlinX Belgium, een divisie van PaperlinX Benelux, werken een 50-tal mensen in de vestigingen in Lier (papier en verpakking) en Kapellen (sign & display). Voor de continuïteit wordt in afwachting van de verdere gebeurtenissen gezorgd.