De semestercijfers die eind februari bekend gemaakt werden, maken gewag van een verlies van 60,9 miljoen Australische dollar (48 miljoen euro) tegenover een verlies van 10,2 miljoen over dezelfde periode van het jaar voordien. In dezelfde periode is de omzet van de distributeur gedaald van 2,44 tot 2,18 miljard Australische dollar (van 1,92 tot 1,72 miljard euro).

Die slechte resultaten schrijft CEO Toby Marchant hoofdzakelijk toe aan een 'plotse en zware' daling van de verkoopvolumes in Europa. De Europese poot van de groep, die over het eerste semester 2010-2011 nog een winst van 12,8 miljoen Australische dollar (10 miljoen euro) boekte, leed nu een verlies van 6,4 miljoen (5 miljoen euro).

PaperlinX dat vorig jaar in Australië en Groot-Brittannië een herstructurering heeft doorgevoerd, kondigt een nieuw herstelplan aan. De details zijn nog niet bekend, wel zullen er activa verkocht worden, zal opnieuw in de algemene kosten gesnoeid worden en staat er een grondige herstructurering van de activiteiten in Europa op stapel. Twee weken geleden al heeft PaperlinX zijn Italiaanse activiteiten aan de groep Lecta verkocht.

Op de Belgische markt is PaperlinX via twee dochterondernemingen actief, BührmannUbbens en Proost & Brandt. Op het ogenblik is niet duidelijk of de herstructurering ook die bedrijven treft.

De semestercijfers die eind februari bekend gemaakt werden, maken gewag van een verlies van 60,9 miljoen Australische dollar (48 miljoen euro) tegenover een verlies van 10,2 miljoen over dezelfde periode van het jaar voordien. In dezelfde periode is de omzet van de distributeur gedaald van 2,44 tot 2,18 miljard Australische dollar (van 1,92 tot 1,72 miljard euro).Die slechte resultaten schrijft CEO Toby Marchant hoofdzakelijk toe aan een 'plotse en zware' daling van de verkoopvolumes in Europa. De Europese poot van de groep, die over het eerste semester 2010-2011 nog een winst van 12,8 miljoen Australische dollar (10 miljoen euro) boekte, leed nu een verlies van 6,4 miljoen (5 miljoen euro).PaperlinX dat vorig jaar in Australië en Groot-Brittannië een herstructurering heeft doorgevoerd, kondigt een nieuw herstelplan aan. De details zijn nog niet bekend, wel zullen er activa verkocht worden, zal opnieuw in de algemene kosten gesnoeid worden en staat er een grondige herstructurering van de activiteiten in Europa op stapel. Twee weken geleden al heeft PaperlinX zijn Italiaanse activiteiten aan de groep Lecta verkocht.Op de Belgische markt is PaperlinX via twee dochterondernemingen actief, BührmannUbbens en Proost & Brandt. Op het ogenblik is niet duidelijk of de herstructurering ook die bedrijven treft.