De drie distributiedochters van PaperlinX in Groot-Brittannië (Howard Smith, PaperCo en Robert Horne) worden onder één directie samengebracht, met één productassortiment en één tarief. De herstructurering van de Britse tak zal 3 miljoen Australische dollar (2,4 miljoen €) kosten, maar moet op termijn jaarlijks 13 miljoen Australische dollar (10,5 miljoen €) opbrengen.

Ook op het Europese vasteland wordt harder gesnoeid dan voorzien om de kosten in overeenstemming te brengen met de huidige marktvraag. De nieuwe maatregelen houden in dat er in 2013 in Europa 370 banen geschrapt zullen worden, 200 meer dan eerst aangekondigd. PaperlinX sluit zelfs niet uit om, als het nodig is, bepaalde activa te verkopen. Dit jaar heeft de groep overigens al haar dochterondernemingen in Italië en in verschillende Oost-Europese landen verkocht.

Die maatregelen werden aangekondigd net voor de algemene vergadering van de Australische groep. Een vergadering die werd voorgezeten door de nieuwe raad van bestuur die eind september geïnstalleerd werd. Andrew Price, de man die aan de basis van die verandering staat, zal de herstructurering persoonlijk in goede banen leiden. Met het oog daarop komt hij voor een periode van zes maanden naar Europa.

PaperlinX, dat in België eigenaar is van de groothandel BührmannUbbens, heeft over het boekjaar 2012, dat op 30 juni afgesloten werd, een nettoverlies van 267 miljoen Australische dollar (215 miljoen €) geleden.

De drie distributiedochters van PaperlinX in Groot-Brittannië (Howard Smith, PaperCo en Robert Horne) worden onder één directie samengebracht, met één productassortiment en één tarief. De herstructurering van de Britse tak zal 3 miljoen Australische dollar (2,4 miljoen €) kosten, maar moet op termijn jaarlijks 13 miljoen Australische dollar (10,5 miljoen €) opbrengen. Ook op het Europese vasteland wordt harder gesnoeid dan voorzien om de kosten in overeenstemming te brengen met de huidige marktvraag. De nieuwe maatregelen houden in dat er in 2013 in Europa 370 banen geschrapt zullen worden, 200 meer dan eerst aangekondigd. PaperlinX sluit zelfs niet uit om, als het nodig is, bepaalde activa te verkopen. Dit jaar heeft de groep overigens al haar dochterondernemingen in Italië en in verschillende Oost-Europese landen verkocht. Die maatregelen werden aangekondigd net voor de algemene vergadering van de Australische groep. Een vergadering die werd voorgezeten door de nieuwe raad van bestuur die eind september geïnstalleerd werd. Andrew Price, de man die aan de basis van die verandering staat, zal de herstructurering persoonlijk in goede banen leiden. Met het oog daarop komt hij voor een periode van zes maanden naar Europa.PaperlinX, dat in België eigenaar is van de groothandel BührmannUbbens, heeft over het boekjaar 2012, dat op 30 juni afgesloten werd, een nettoverlies van 267 miljoen Australische dollar (215 miljoen €) geleden.