Volgens de mededeling van PaperlinX daalt de omzet in Nederland sneller dan voorzien. De oorzaak zijn de sterk dalende volumes in de papierverkoop en in de huidige economische situatie lijkt die achteruitgang nog te versnellen. In zulk een situatie is volgens PaperlinX een nieuwe reorganisatie onvermijdelijk, na die van 2011 en 2012. De herstructurering treft voornamelijk de afdelingen Commercial print, Office en Enveloppen, de enveloppendrukkerij en -fabriek en de ondersteunende diensten. In totaal gaan er 130 voltijdse banen in Nederland verloren.

Onlangs maakte PaperlinX bekend dat de groep over het kwartaal dat in december 2012 afgesloten werd, wereldwijd een verlies van 57,3 miljoen Australische dollar (44,9 miljoen €) had geleden (in vergelijking met dezelfde periode van 2011 werd er wel 6% minder verlies geboekt). Over dezelfde periode boekte PaperlinX een omzet van 1,44 miljard Australische dollar (1,13 miljard €), wat 17% lager is dan in dezelfde periode van 2011. Europa, waar het grootste deel van de groepsactiviteiten gevestigd zijn, werd het zwaarst getroffen: daar daalde de omzet met 19 %.

Chris Creighton was tot vorig jaar voorzitter van PaperlinX North America. Hij vervangt Boris Kasteel die het bedrijf in januari verlaten heeft, en zal de Benelux dochtermaatschappijen voor een periode van vier maanden leiden. In een eerste fase krijgt hij hulp van Andrew Price, operationeel directeur van de groep PaperlinX, die vanaf maandag ook in Nederland verwacht wordt.

Volgens de mededeling van PaperlinX daalt de omzet in Nederland sneller dan voorzien. De oorzaak zijn de sterk dalende volumes in de papierverkoop en in de huidige economische situatie lijkt die achteruitgang nog te versnellen. In zulk een situatie is volgens PaperlinX een nieuwe reorganisatie onvermijdelijk, na die van 2011 en 2012. De herstructurering treft voornamelijk de afdelingen Commercial print, Office en Enveloppen, de enveloppendrukkerij en -fabriek en de ondersteunende diensten. In totaal gaan er 130 voltijdse banen in Nederland verloren. Onlangs maakte PaperlinX bekend dat de groep over het kwartaal dat in december 2012 afgesloten werd, wereldwijd een verlies van 57,3 miljoen Australische dollar (44,9 miljoen €) had geleden (in vergelijking met dezelfde periode van 2011 werd er wel 6% minder verlies geboekt). Over dezelfde periode boekte PaperlinX een omzet van 1,44 miljard Australische dollar (1,13 miljard €), wat 17% lager is dan in dezelfde periode van 2011. Europa, waar het grootste deel van de groepsactiviteiten gevestigd zijn, werd het zwaarst getroffen: daar daalde de omzet met 19 %. Chris Creighton was tot vorig jaar voorzitter van PaperlinX North America. Hij vervangt Boris Kasteel die het bedrijf in januari verlaten heeft, en zal de Benelux dochtermaatschappijen voor een periode van vier maanden leiden. In een eerste fase krijgt hij hulp van Andrew Price, operationeel directeur van de groep PaperlinX, die vanaf maandag ook in Nederland verwacht wordt.