Andy Preece was algemeen directeur van Spicers, de dochteronderneming van Paperlinx in Australië, Nieuw-Zeeland en Azië. Hij is nu benoemd tot de nieuwe algemeen directeur van Paperlinx, als opvolger van Andrew Price die op woensdag 18 februari door de Raad van Bestuur van Paperlinx aan de kant werd gezet. Volgens de Australische nieuwssite Pro Print heeft Paperlinx met 'onmiddellijke ingang' een einde gesteld aan het contract met Andrew Price. Een reden werd niet gegeven hoewel het contract nog maar tot april liep.

De zoektocht naar een vervanger duurde niet meer dan enkele dagen. Een rechtvaardiging voor de promotie van Andy Preece vindt Paperlinx in de prestaties in zijn vorige functies. "Hij heeft zijn vermogen bewezen om het bedrijf te doen groeien buiten de klassieke sector van het handelsdrukwerk. Het bewijs daarvan zijn de verschillende geslaagde overnames in Nieuw-Zeeland gedurende de twee voorbije jaren." Robert Kaye, voorzitter van Paperlinx, bevestigt: "Andy is goed gekwalificeerd om Paperlinx te leiden door onze gediversifieerde activiteiten nog te versterken en door het operationele beheer via een dynamischere grafische aanwezigheid te optimaliseren."

Die beslissing valt op een moment waarop de strategie van alle operaties in Europa, Azië en Canada sinds december laatstleden opnieuw bekeken wordt. Een eerste resultaat van die oefening is de verkoop van Spicers Canada. Paperlinx voert gesprekken met verschillende geïnteresseerde groepen en dat zou kunnen uitmonden in de verkoop of de herstructurering van de Europese operaties, al dan niet in hun geheel - nog altijd volgens Pro Print. In dat verband zegt Robert Kaye: "Vermits we alle strategische opties blijven onderzoeken (...), is dit het juiste moment om van leiding te veranderen".

De eerste opdracht van Andy Preece bestaat erin om de resultaten van Paperlinx over het eerste semester te publiceren. Verwacht wordt dat die resultaten ongunstig zullen zijn, terwijl de activiteiten in Europa nog altijd in moeilijk vaarwater verkeren. Zijn opdracht bestaat er dus in om het bedrijf weer rendabel te maken.

Andy Preece heeft meer dan 20 jaar ervaring in de papiermarkt. In 2001 kwam hij in dienst van Spicers. De nieuwe CEO blijft zijn standplaats in Australië hebben (voor de regio ANZA - Australië, Nieuw-Zeeland, Azië), maar zal ook in Europa actief zijn.

Bronnen: i-grafix, ProPrint, Printweek

Andy Preece was algemeen directeur van Spicers, de dochteronderneming van Paperlinx in Australië, Nieuw-Zeeland en Azië. Hij is nu benoemd tot de nieuwe algemeen directeur van Paperlinx, als opvolger van Andrew Price die op woensdag 18 februari door de Raad van Bestuur van Paperlinx aan de kant werd gezet. Volgens de Australische nieuwssite Pro Print heeft Paperlinx met 'onmiddellijke ingang' een einde gesteld aan het contract met Andrew Price. Een reden werd niet gegeven hoewel het contract nog maar tot april liep.De zoektocht naar een vervanger duurde niet meer dan enkele dagen. Een rechtvaardiging voor de promotie van Andy Preece vindt Paperlinx in de prestaties in zijn vorige functies. "Hij heeft zijn vermogen bewezen om het bedrijf te doen groeien buiten de klassieke sector van het handelsdrukwerk. Het bewijs daarvan zijn de verschillende geslaagde overnames in Nieuw-Zeeland gedurende de twee voorbije jaren." Robert Kaye, voorzitter van Paperlinx, bevestigt: "Andy is goed gekwalificeerd om Paperlinx te leiden door onze gediversifieerde activiteiten nog te versterken en door het operationele beheer via een dynamischere grafische aanwezigheid te optimaliseren."Die beslissing valt op een moment waarop de strategie van alle operaties in Europa, Azië en Canada sinds december laatstleden opnieuw bekeken wordt. Een eerste resultaat van die oefening is de verkoop van Spicers Canada. Paperlinx voert gesprekken met verschillende geïnteresseerde groepen en dat zou kunnen uitmonden in de verkoop of de herstructurering van de Europese operaties, al dan niet in hun geheel - nog altijd volgens Pro Print. In dat verband zegt Robert Kaye: "Vermits we alle strategische opties blijven onderzoeken (...), is dit het juiste moment om van leiding te veranderen".De eerste opdracht van Andy Preece bestaat erin om de resultaten van Paperlinx over het eerste semester te publiceren. Verwacht wordt dat die resultaten ongunstig zullen zijn, terwijl de activiteiten in Europa nog altijd in moeilijk vaarwater verkeren. Zijn opdracht bestaat er dus in om het bedrijf weer rendabel te maken.Andy Preece heeft meer dan 20 jaar ervaring in de papiermarkt. In 2001 kwam hij in dienst van Spicers. De nieuwe CEO blijft zijn standplaats in Australië hebben (voor de regio ANZA - Australië, Nieuw-Zeeland, Azië), maar zal ook in Europa actief zijn.Bronnen: i-grafix, ProPrint, Printweek