Hout uit bossen blijft een onmisbare basisgrondstof om papier te maken. Omdat papier hoofdzakelijk vervaardigd wordt met resthout van duurzaam bosbeheer, is het echt wel een product dat respectvol met onze planeet omspringt. Om dat aan de jongeren uit te leggen, hebben Papier.be en GoodPlanet een reeks van interactieve lespakketten samengesteld die de duurzame relatie tussen milieu, mens en papier belichten. Het eerste pakket 'Papier en milieu' is gratis beschikbaar op www.papier.be; de twee andere pakketten zullen in de loop van het jaar beschikbaar zijn.

Tweede en derde graad

Het nieuwe lespakket 'Papier en milieu' is bedoeld voor leerlingen uit de tweede en derde graad van het secundair onderwijs. Met het pakket kunnen jongeren kennis maken met alle stappen in de papierketen. De werkvormen - quizzen, relatiecirkels, 'wist-je-dat'-vragen - hebben een speels en interactief karakter.

"We zijn met dit lespakket niet aan ons proefstuk toe", zegt Marc Van den Eynde, duivel-doet-al bij Papier.be. "We lanceerden met GoodPlanet eerder al lespakketten en onderwijsinitiatieven over de duurzame relatie tussen papier en milieu. Als vzw die de Belgische papierketen vertegenwoordigt willen we zo bijdragen tot een beter begrip van de rol van papier in ons leven."

Meer informatie over het lespakket vindt u hier.

Hout uit bossen blijft een onmisbare basisgrondstof om papier te maken. Omdat papier hoofdzakelijk vervaardigd wordt met resthout van duurzaam bosbeheer, is het echt wel een product dat respectvol met onze planeet omspringt. Om dat aan de jongeren uit te leggen, hebben Papier.be en GoodPlanet een reeks van interactieve lespakketten samengesteld die de duurzame relatie tussen milieu, mens en papier belichten. Het eerste pakket 'Papier en milieu' is gratis beschikbaar op www.papier.be; de twee andere pakketten zullen in de loop van het jaar beschikbaar zijn.Het nieuwe lespakket 'Papier en milieu' is bedoeld voor leerlingen uit de tweede en derde graad van het secundair onderwijs. Met het pakket kunnen jongeren kennis maken met alle stappen in de papierketen. De werkvormen - quizzen, relatiecirkels, 'wist-je-dat'-vragen - hebben een speels en interactief karakter. "We zijn met dit lespakket niet aan ons proefstuk toe", zegt Marc Van den Eynde, duivel-doet-al bij Papier.be. "We lanceerden met GoodPlanet eerder al lespakketten en onderwijsinitiatieven over de duurzame relatie tussen papier en milieu. Als vzw die de Belgische papierketen vertegenwoordigt willen we zo bijdragen tot een beter begrip van de rol van papier in ons leven."Meer informatie over het lespakket vindt u hier.