"Als vertegenwoordigers van de Belgische papierketen vinden wij het belangrijk om de samenleving en vooral ook onze jongeren te informeren over de rol die papier in hun leven speelt", zegt Marc Van den Eynde van Papier.be. Het tweede lespakket van Papier.be en GoodPlanet is bedoeld voor jongeren uit de tweede en derde graad van het secundair onderwijs.

Educatieve werkvormen

Door middel van laagdrempelige werkvormen en praktische materialen raken jongeren op een speelse manier wegwijs in de wereld van papier. Educatieve werkvormen zoals een touwdiscussie, 'World-Café' en online modules zoals 'Flip' nodigen hen uit om de rol van papier in ons dagelijks leven onder de loep te nemen en moedigen de jongeren daarnaast ook aan om in dialoog te gaan met elkaar over dit onderwerp.

Naast een luik voor de leerlingen, bevat het pakket ook een deel voor leerkrachten. Met enkele klikken krijgen leerkrachten online toegang tot de verschillende werkvormen van het pakket die hen ondersteuning bieden om de lesonderwerpen in de praktijk te organiseren. Bovendien kadert het lespakket in de leerplannen, wat de leerkrachten uit het secundair onderwijs toelaat om heel wat vakoverschrijdende en vakspecifieke eindtermen te realiseren. De meeste werkvormen zijn laagdrempelig en ook toegankelijk voor het jeugdwerk.

"Als vertegenwoordigers van de Belgische papierketen vinden wij het belangrijk om de samenleving en vooral ook onze jongeren te informeren over de rol die papier in hun leven speelt", zegt Marc Van den Eynde van Papier.be. Het tweede lespakket van Papier.be en GoodPlanet is bedoeld voor jongeren uit de tweede en derde graad van het secundair onderwijs.Door middel van laagdrempelige werkvormen en praktische materialen raken jongeren op een speelse manier wegwijs in de wereld van papier. Educatieve werkvormen zoals een touwdiscussie, 'World-Café' en online modules zoals 'Flip' nodigen hen uit om de rol van papier in ons dagelijks leven onder de loep te nemen en moedigen de jongeren daarnaast ook aan om in dialoog te gaan met elkaar over dit onderwerp.Naast een luik voor de leerlingen, bevat het pakket ook een deel voor leerkrachten. Met enkele klikken krijgen leerkrachten online toegang tot de verschillende werkvormen van het pakket die hen ondersteuning bieden om de lesonderwerpen in de praktijk te organiseren. Bovendien kadert het lespakket in de leerplannen, wat de leerkrachten uit het secundair onderwijs toelaat om heel wat vakoverschrijdende en vakspecifieke eindtermen te realiseren. De meeste werkvormen zijn laagdrempelig en ook toegankelijk voor het jeugdwerk.