Powercoat, dat door Arjowiggins Creative Papers ontwikkeld werd, is een papier op basis van cellulose. Het papier heeft een speciale laag gekregen die het eenvoudiger maakt om bij toepassingen zoals RFID-etiketten elektronische elementen of verfijnde functies te drukken. Volgens de fabrikant biedt het papier talloze mogelijkheden voor de verpakkingssector, voor de reclame en voor andere sectoren waarin het reële nauw met het virtuele verweven is.

Het papier is aangepast aan de werkomgeving en -processen van de huidige drukateliers. Het is bestand tegen hoge temperaturen, bijv. om zilverinkten met een lage weerstand aan te brengen, zonder dat er verkleuringen optreden. Zijn natuurlijke eigenschappen en zijn gladde karakter, zonder dat er kunststof in het papier verwerkt is, maken het mogelijk om het verbruik van verbruiksgoederen tot een minimum te beperken. Powercoat heeft overigens de FSC-certificatie, kan volledig gerecycleerd worden en is biologisch afbreekbaar.

Powercoat, dat door Arjowiggins Creative Papers ontwikkeld werd, is een papier op basis van cellulose. Het papier heeft een speciale laag gekregen die het eenvoudiger maakt om bij toepassingen zoals RFID-etiketten elektronische elementen of verfijnde functies te drukken. Volgens de fabrikant biedt het papier talloze mogelijkheden voor de verpakkingssector, voor de reclame en voor andere sectoren waarin het reële nauw met het virtuele verweven is. Het papier is aangepast aan de werkomgeving en -processen van de huidige drukateliers. Het is bestand tegen hoge temperaturen, bijv. om zilverinkten met een lage weerstand aan te brengen, zonder dat er verkleuringen optreden. Zijn natuurlijke eigenschappen en zijn gladde karakter, zonder dat er kunststof in het papier verwerkt is, maken het mogelijk om het verbruik van verbruiksgoederen tot een minimum te beperken. Powercoat heeft overigens de FSC-certificatie, kan volledig gerecycleerd worden en is biologisch afbreekbaar.