Scheufelen is een bekende papierfabrikant die sinds 1855 vanuit Lenningen nabij Stuttgart opereert. Scheufelen is naar eigen zeggen de Europese marktleider voor gestreken premium papierkwaliteiten. Het bedrijf realiseerde vorig jaar een omzet van 91 miljoen euro met 340 werknemers.

De productie van het hoogkwalitatief phoenolux karton voor de verpakkingssector wordt verder gezet.

De Schaeff Group werd opgericht in 1596. Het familiebedrijf met focus op speciaalmachines, was al een tijdje aan het uitkijken naar nieuwe markten in de verpakkingssfeer. Naast de Schaeff Group bestaat het consortium uit de Münchense investeringsfirma Radial Capital Partners en uit Ulrich Scheufelen, een lid van de familie Scheufelen.

De herschikking van de Scheufelen papierfabriek om premium verpakkingskarton naast grafisch papier te produceren, wordt door de nieuwe aandeelhouders aangehouden.

De vroegere eigenaar Paper Excellence die Scheufelen in 2011 overnam, trekt zich terug uit de papierproductie om zich te concentreren op de fabricatie van pulp. Paper Excellence heeft zeven pulpfabrieken in Canada en twee in Frankrijk.

Scheufelen is een bekende papierfabrikant die sinds 1855 vanuit Lenningen nabij Stuttgart opereert. Scheufelen is naar eigen zeggen de Europese marktleider voor gestreken premium papierkwaliteiten. Het bedrijf realiseerde vorig jaar een omzet van 91 miljoen euro met 340 werknemers. De productie van het hoogkwalitatief phoenolux karton voor de verpakkingssector wordt verder gezet. De Schaeff Group werd opgericht in 1596. Het familiebedrijf met focus op speciaalmachines, was al een tijdje aan het uitkijken naar nieuwe markten in de verpakkingssfeer. Naast de Schaeff Group bestaat het consortium uit de M√ľnchense investeringsfirma Radial Capital Partners en uit Ulrich Scheufelen, een lid van de familie Scheufelen. De herschikking van de Scheufelen papierfabriek om premium verpakkingskarton naast grafisch papier te produceren, wordt door de nieuwe aandeelhouders aangehouden. De vroegere eigenaar Paper Excellence die Scheufelen in 2011 overnam, trekt zich terug uit de papierproductie om zich te concentreren op de fabricatie van pulp. Paper Excellence heeft zeven pulpfabrieken in Canada en twee in Frankrijk.