Scheufelen GmbH + Co. KG, gevestigd in Lenningen, heeft op 30 januari 2018 bij de rechtbank in Esslingen een aanvraag voor een insolventieprocedure ingediend. In het boekjaar 2017 rapporteerde het bedrijf de productie van 104.000 ton papier met 340 werknemers, goed voor een omzet van 83 miljoen euro.

Het is nog maar van mei 2016 geleden dat Papierfabrik Scheufelen werd overgenomen door een consortium van ondernemers onder leiding van de Duitse Schaeff Group, gevestigd in Schwäbisch Hall. De overname werd voorafgegaan door jaren van hoge verliezen, staat in een persbericht van het bedrijf te lezen. Maar sinds de overname kon de ommekeer ondanks verschillende herstructureringsmaatregelen en een oriëntatie in de verpakkingssector - ook als gevolg van grote prijsstijgingen voor pulp en chemicaliën in 2017 - niet worden gerealiseerd.

Scheufelen, vooral bekend als fabrikant van gecoate premium en grafische papiersoorten, was in het fiscale jaar 2016 ook gestart met de productie van een verpakkingskarton onder de merknaam Phoenolux. Meer recent lanceerde Scheufelen zijn graspapier voor grafische en verpakkingstoepassingen als basis voor een nieuwe toekomst van het bedrijf en om zich te bevrijden van de afhankelijkheid van de pulpmarkt op de middellange termijn.

Distributeur Igepa Group GmbH & Co. KG, Hamburg, kondigde aan dat de groep het merk en de distributierechten voor de papierkwaliteit Heaven 42 overneemt. De productie van deze papiersoort op basis van het originele recept wordt verdergezet en is verzekerd.

In het licht van alle bovengenoemde maatregelen en op basis van verdere structurele aanpassingen, gaat het management van Scheufelen ervan uit dat het voortbestaan ??van de onderneming op de lange termijn kan worden gewaarborgd.

Volgens het bedrijf blijven productie en distributie draaien en worden salarissen en lonen tot maart 2018 door een arbeidsbureau gewaarborgd. De bedrijfsactiviteiten van Packaging Campus Lenningen GmbH worden niet beïnvloed door het faillissement.

Bron: Scheufelen en print.de

Scheufelen GmbH + Co. KG, gevestigd in Lenningen, heeft op 30 januari 2018 bij de rechtbank in Esslingen een aanvraag voor een insolventieprocedure ingediend. In het boekjaar 2017 rapporteerde het bedrijf de productie van 104.000 ton papier met 340 werknemers, goed voor een omzet van 83 miljoen euro.Het is nog maar van mei 2016 geleden dat Papierfabrik Scheufelen werd overgenomen door een consortium van ondernemers onder leiding van de Duitse Schaeff Group, gevestigd in Schwäbisch Hall. De overname werd voorafgegaan door jaren van hoge verliezen, staat in een persbericht van het bedrijf te lezen. Maar sinds de overname kon de ommekeer ondanks verschillende herstructureringsmaatregelen en een oriëntatie in de verpakkingssector - ook als gevolg van grote prijsstijgingen voor pulp en chemicaliën in 2017 - niet worden gerealiseerd.Scheufelen, vooral bekend als fabrikant van gecoate premium en grafische papiersoorten, was in het fiscale jaar 2016 ook gestart met de productie van een verpakkingskarton onder de merknaam Phoenolux. Meer recent lanceerde Scheufelen zijn graspapier voor grafische en verpakkingstoepassingen als basis voor een nieuwe toekomst van het bedrijf en om zich te bevrijden van de afhankelijkheid van de pulpmarkt op de middellange termijn.Distributeur Igepa Group GmbH & Co. KG, Hamburg, kondigde aan dat de groep het merk en de distributierechten voor de papierkwaliteit Heaven 42 overneemt. De productie van deze papiersoort op basis van het originele recept wordt verdergezet en is verzekerd.In het licht van alle bovengenoemde maatregelen en op basis van verdere structurele aanpassingen, gaat het management van Scheufelen ervan uit dat het voortbestaan ??van de onderneming op de lange termijn kan worden gewaarborgd.Volgens het bedrijf blijven productie en distributie draaien en worden salarissen en lonen tot maart 2018 door een arbeidsbureau gewaarborgd. De bedrijfsactiviteiten van Packaging Campus Lenningen GmbH worden niet beïnvloed door het faillissement.Bron: Scheufelen en print.de