Het verpakkingspapier dat de machine maakt is 100 grams en is het basismateriaal voor het drielaags golfkarton dat een derde partij er van maakt. 'De ombouw van deze machine is een turnkey-project met Voith, een van de weinige fabrikanten en ombouwers van papiermachines.

100 miljoen

De ombouw betreft een enorme investering, die gerealiseerd is dankzij de inspanningen van een private equity partij. Een Parenco-woordvoerder: 'Toen we nog van Norske Skog waren is deze krantenpapiermachine in 2010 stilgezet. Dat kwam door de dalende vraag naar krantenpapier. In 2012 nam H2 Private Equity ons over en startte gelijk een project om te kijken wat we met die papiermachine konden. Uiteraard lag daar potentie. Daar kwam uiteindelijk een project rondom verpakkingspapier uit.' Medio 2015 startte het ombouwproject. 'Dat betekende een investering van 100 miljoen en een deal met Voith om de krantenpapiermachine turnkey om te bouwen naar een machine voor verpakkingspapier. Nu zijn we in de eindfase.' De investering levert ook weer nieuwe werkgelegenheid op. 'We hebben 56 nieuwe collega's en die zijn hard nodig voor zo'n machine die volcontinu, 24/7, draait.'

Bron: Graficus

Nvdr: Om 12 augustus om 12.00 uur precies werd de eerste jumborol van 100 g/m² papier geproduceerd op de 8,4 meter brede machine. De PM2 producten zullen worden verkocht onder de merknamen parLiner en parFlute. Tot de doelgroep behoren golfkartonproducenten in geheel Europa, de nadruk ligt op de omringende landen. Gramgewichten variëren van 70 tot 160 g/m². De PM2 heeft een capaciteit van 385.000 ton per jaar.

Het verpakkingspapier dat de machine maakt is 100 grams en is het basismateriaal voor het drielaags golfkarton dat een derde partij er van maakt. 'De ombouw van deze machine is een turnkey-project met Voith, een van de weinige fabrikanten en ombouwers van papiermachines. 100 miljoenDe ombouw betreft een enorme investering, die gerealiseerd is dankzij de inspanningen van een private equity partij. Een Parenco-woordvoerder: 'Toen we nog van Norske Skog waren is deze krantenpapiermachine in 2010 stilgezet. Dat kwam door de dalende vraag naar krantenpapier. In 2012 nam H2 Private Equity ons over en startte gelijk een project om te kijken wat we met die papiermachine konden. Uiteraard lag daar potentie. Daar kwam uiteindelijk een project rondom verpakkingspapier uit.' Medio 2015 startte het ombouwproject. 'Dat betekende een investering van 100 miljoen en een deal met Voith om de krantenpapiermachine turnkey om te bouwen naar een machine voor verpakkingspapier. Nu zijn we in de eindfase.' De investering levert ook weer nieuwe werkgelegenheid op. 'We hebben 56 nieuwe collega's en die zijn hard nodig voor zo'n machine die volcontinu, 24/7, draait.'Bron: GraficusNvdr: Om 12 augustus om 12.00 uur precies werd de eerste jumborol van 100 g/m² papier geproduceerd op de 8,4 meter brede machine. De PM2 producten zullen worden verkocht onder de merknamen parLiner en parFlute. Tot de doelgroep behoren golfkartonproducenten in geheel Europa, de nadruk ligt op de omringende landen. Gramgewichten variëren van 70 tot 160 g/m². De PM2 heeft een capaciteit van 385.000 ton per jaar.