Zonder wisselkoerseffecten steeg de omzet van Agfa in het derde kwartaal met 1,3 procent tegenover 2022. De aangepaste EBITDA verbeterde van 7 miljoen euro tot 17 miljoen euro. Onderaan de streep noteerde de beeldvormingsgroep een nettoverlies van 15 miljoen euro. Voor het volledige jaar 2023 verwacht Agfa een herstel van de rendabiliteit tegenover 2022.

Goede operationele prestaties

"Ik ben tevreden dat alle groeimotoren goed presteerden, zelfs in uitdagende economische en geopolitieke omstandigheden en met de huidige ongunstige wisselkoerseffecten", zegt Pascal Juéry, president en CEO van Agfa. "We verbeterden de rendabiliteit van de Digital Print-activiteiten en van de HealthCare IT-divisie aanzienlijk. De verkoop van onze ZIRFON-membranen voor groene waterstofproductie bleef sterk toenemen en deze business begon ook bij te dragen aan de rendabiliteit. Dankzij goede operationele prestaties werd de vrije kasstroom in het derde kwartaal weer positief".

Single-pass verpakkingsprinter

De omzet van de divisie Digital Print & Chemicals steeg in het derde kwartaal met 3,4 procent naar 99 miljoen euro. In Digital Print bleven de inktgamma's voor sign & display en industriële toepassingen, alsook de high-end apparatuurbusiness sterk presteren volgens Agfa. De omzet werd echter beïnvloed door het feit dat drukkerijen investeringen in apparatuur van het lagere en middensegment begonnen uit te stellen door de ongunstige macro-economische omstandigheden en in afwachting van de introductie van nieuwe technologieën. Agfa verwacht dat de verkoop van apparatuur tegen het einde van het jaar zal herstellen.

De ontwikkeling van de SpeedSet 1060 single-pass verpakkingsprinter verloopt volgens plan, stelt Agfa. In december 2023 vindt een voorstelling aan klanten plaats. "De bètalancering van deze digitale pers met inkten op waterbasis -- die de snelste printer in zijn categorie zal zijn -- zal plaatsvinden in 2024 en de commerciële lancering is gepland voor 2025", aldus het bedrijf.

Zonder wisselkoerseffecten steeg de omzet van Agfa in het derde kwartaal met 1,3 procent tegenover 2022. De aangepaste EBITDA verbeterde van 7 miljoen euro tot 17 miljoen euro. Onderaan de streep noteerde de beeldvormingsgroep een nettoverlies van 15 miljoen euro. Voor het volledige jaar 2023 verwacht Agfa een herstel van de rendabiliteit tegenover 2022."Ik ben tevreden dat alle groeimotoren goed presteerden, zelfs in uitdagende economische en geopolitieke omstandigheden en met de huidige ongunstige wisselkoerseffecten", zegt Pascal Juéry, president en CEO van Agfa. "We verbeterden de rendabiliteit van de Digital Print-activiteiten en van de HealthCare IT-divisie aanzienlijk. De verkoop van onze ZIRFON-membranen voor groene waterstofproductie bleef sterk toenemen en deze business begon ook bij te dragen aan de rendabiliteit. Dankzij goede operationele prestaties werd de vrije kasstroom in het derde kwartaal weer positief".De omzet van de divisie Digital Print & Chemicals steeg in het derde kwartaal met 3,4 procent naar 99 miljoen euro. In Digital Print bleven de inktgamma's voor sign & display en industriële toepassingen, alsook de high-end apparatuurbusiness sterk presteren volgens Agfa. De omzet werd echter beïnvloed door het feit dat drukkerijen investeringen in apparatuur van het lagere en middensegment begonnen uit te stellen door de ongunstige macro-economische omstandigheden en in afwachting van de introductie van nieuwe technologieën. Agfa verwacht dat de verkoop van apparatuur tegen het einde van het jaar zal herstellen.De ontwikkeling van de SpeedSet 1060 single-pass verpakkingsprinter verloopt volgens plan, stelt Agfa. In december 2023 vindt een voorstelling aan klanten plaats. "De bètalancering van deze digitale pers met inkten op waterbasis -- die de snelste printer in zijn categorie zal zijn -- zal plaatsvinden in 2024 en de commerciële lancering is gepland voor 2025", aldus het bedrijf.