"Die maatregelen passen in het strategische plan dat de groep Staples op 25 september bekendmaakte. Dat plan voorziet in de verkoop van de afdeling Printing Systems - waartoe we behoren - en legt 15 à 20 miljoen dollar opzij voor de rationalisatie," vertelt Hans Huyghe ons, algemeen directeur van Plantin en Tetterode. "In 2010 hadden we bij de operatie Marcus al onze activiteiten gereorganiseerd, meer bepaald door onze administratieve structuren te vereenvoudigen. Hier gaat het om een lineaire personeelsinkrimping zonder dat de structuren van het bedrijf aangepast worden. De omvang van het bedrijf wordt echter aan de evolutie van de markt en aan de daling van het aantal klanten aangepast."

In België wordt het plan op een andere manier in praktijk gebracht dan in Nederland. Bij Tetterode verdwijnen er op korte termijn 25 banen. Uiterlijk op 1 april 2013 moet dat in orde zijn. In België voorziet het akkoord met de sociale partners een geleidelijke personeelsinkrimping tot 2016. Op korte termijn zullen er slechts 5 banen verdwijnen. Wanneer het plan volledig uitgevoerd is, zal Tetterode nog 111 medewerkers hebben, en Plantin 160 waaronder het personeel van zijn filiaal Grafimat.

"Die maatregelen passen in het strategische plan dat de groep Staples op 25 september bekendmaakte. Dat plan voorziet in de verkoop van de afdeling Printing Systems - waartoe we behoren - en legt 15 à 20 miljoen dollar opzij voor de rationalisatie," vertelt Hans Huyghe ons, algemeen directeur van Plantin en Tetterode. "In 2010 hadden we bij de operatie Marcus al onze activiteiten gereorganiseerd, meer bepaald door onze administratieve structuren te vereenvoudigen. Hier gaat het om een lineaire personeelsinkrimping zonder dat de structuren van het bedrijf aangepast worden. De omvang van het bedrijf wordt echter aan de evolutie van de markt en aan de daling van het aantal klanten aangepast." In België wordt het plan op een andere manier in praktijk gebracht dan in Nederland. Bij Tetterode verdwijnen er op korte termijn 25 banen. Uiterlijk op 1 april 2013 moet dat in orde zijn. In België voorziet het akkoord met de sociale partners een geleidelijke personeelsinkrimping tot 2016. Op korte termijn zullen er slechts 5 banen verdwijnen. Wanneer het plan volledig uitgevoerd is, zal Tetterode nog 111 medewerkers hebben, en Plantin 160 waaronder het personeel van zijn filiaal Grafimat.