Uit het bericht:

Na intensief overleg heeft Koelnmesse GmbH besloten om photokina 2020, die oorspronkelijk gepland was voor 27 tot 30 mei 2020, te annuleren. De volgende toonaangevende internationale vakbeurs voor fotografie, video en beeldvorming vindt plaats van 18 tot 21 mei 2022. De Imaging Innovation Conference zal ook niet zoals gepland in 2020 in première gaan en er is een nieuwe datum afgesproken.

In het algemeen heeft de Raad van Bestuur van Koelnmesse besloten geen eigen evenementen in Keulen te houden tot eind juni 2020. Dit besluit wordt ook gesteund door het crisismanagementteam van de stad Keulen, dat in zijn vergadering van 18 maart 2020 heeft aanbevolen om de beurzen in deze periode af te gelasten.

Dit gebeurt tegen de achtergrond van het akkoord tussen de federale regering en de deelstaatregeringen van 16.03.2020 over gemeenschappelijke richtsnoeren voor de aanpak van de corona-epidemie. Met deze vroege aankondiging voor photokina wil Koelnmesse exposanten en bezoekers zekerheid geven bij de planning.

De beslissing om de volgende photokina pas in mei 2022 te houden werd genomen met het oog op verschillende factoren: de markt voor beeldvorming was al voor het verschijnen van het coronavirus in beweging. Deze ontwikkeling zal nu verder in een stroomversnelling komen en moet worden meegenomen in de planning voor de volgende photokina. Bovendien zullen de algemene economische ontwikkeling en de talrijke herschikkingen in de wereldwijde beurskalender de middelen van onze klanten al in 2021 zwaar onder druk zetten. De oriëntatie van 2022 geeft alle deelnemers voldoende tijd om de volgende photokina te organiseren volgens de behoeften van de markt, maar ook van de exposanten en de bezoekers.

Uit het bericht:Na intensief overleg heeft Koelnmesse GmbH besloten om photokina 2020, die oorspronkelijk gepland was voor 27 tot 30 mei 2020, te annuleren. De volgende toonaangevende internationale vakbeurs voor fotografie, video en beeldvorming vindt plaats van 18 tot 21 mei 2022. De Imaging Innovation Conference zal ook niet zoals gepland in 2020 in première gaan en er is een nieuwe datum afgesproken.In het algemeen heeft de Raad van Bestuur van Koelnmesse besloten geen eigen evenementen in Keulen te houden tot eind juni 2020. Dit besluit wordt ook gesteund door het crisismanagementteam van de stad Keulen, dat in zijn vergadering van 18 maart 2020 heeft aanbevolen om de beurzen in deze periode af te gelasten.Dit gebeurt tegen de achtergrond van het akkoord tussen de federale regering en de deelstaatregeringen van 16.03.2020 over gemeenschappelijke richtsnoeren voor de aanpak van de corona-epidemie. Met deze vroege aankondiging voor photokina wil Koelnmesse exposanten en bezoekers zekerheid geven bij de planning.De beslissing om de volgende photokina pas in mei 2022 te houden werd genomen met het oog op verschillende factoren: de markt voor beeldvorming was al voor het verschijnen van het coronavirus in beweging. Deze ontwikkeling zal nu verder in een stroomversnelling komen en moet worden meegenomen in de planning voor de volgende photokina. Bovendien zullen de algemene economische ontwikkeling en de talrijke herschikkingen in de wereldwijde beurskalender de middelen van onze klanten al in 2021 zwaar onder druk zetten. De oriëntatie van 2022 geeft alle deelnemers voldoende tijd om de volgende photokina te organiseren volgens de behoeften van de markt, maar ook van de exposanten en de bezoekers.