In september laatstleden telde Pinterest - het sociale netwerk waarmee u foto's die uw interesses weerspiegelen, kunt 'pinnen' (op een soort van digitaal prikbord prikken) - voor het eerst meer dan 200 miljoen maandelijkse gebruikers. Die populariteit dankt Pinterest aan de rijkdom en diversiteit van de beschikbare content.

Pinterest is het ideale instrument om inspiratie te vinden, om de nieuwste trends op te sporen of om nieuwe ideeën uit te testen. Papier, print, verpakking, grafiek, design voor de digitale afwerking ... de mogelijkheden bij een grafische zoektocht zijn onbeperkt. Als u van mening bent dat Pinterest alleen maar goed was voor privédoeleinden, of om zogenaamde 'moodboards' over de nieuwste trends op het vlak van decoratie, mode, maquillage of coiffure te creëren of op te zoeken, zit u fout. Beroepsmensen uit elke sector, ook de grafische, gebruiken Pinterest. Een voorbeeld daarvan is Highcom, de constructeur van digitale stans- en rilpersen, die meer dan 60 boards heeft die door niet minder dan 430 abonnees gevolgd worden. Elke board toont een groot aantal inspirerende beelden van creaties die op de digitale afwerkmachines van de constructeur vervaardigd werden. Wenskaarten, uitnodigingen, luxeverpakkingen, vouwdozen, brochures, kalenders, etiketten, naamkaartjes, tijdschriftomslagen, pop-ups, ... Al de boards puilen uit van opmerkelijke creaties die commerciële bedrijven of Highcon gerealiseerd hebben, soms voor grote merken. Highcon heeft het nut van Pinterest goed begrepen en onderstreept: "Een van de gemakkelijkste en meest toegankelijke manieren om te achterhalen of iets trendy is of niet, bestaat erin om op Pinterest te zoeken". Het bedrijf is daarom ook erg actief op Pinterest en bundelt geregeld innoverende en inspirerende ideeën en ontwerpen voor zijn klanten en partners. Een manier om je commerciële relaties te onderhouden die navolging verdient. Wanneer komt uw board eraan?

Enkele grafische accounts op Pinterest die u kunnen interesseren: Behance, Fusion Design, Marketing & printing, StockLayouts, TinyPrints, PrintMag, enz.

In september laatstleden telde Pinterest - het sociale netwerk waarmee u foto's die uw interesses weerspiegelen, kunt 'pinnen' (op een soort van digitaal prikbord prikken) - voor het eerst meer dan 200 miljoen maandelijkse gebruikers. Die populariteit dankt Pinterest aan de rijkdom en diversiteit van de beschikbare content.Pinterest is het ideale instrument om inspiratie te vinden, om de nieuwste trends op te sporen of om nieuwe ideeën uit te testen. Papier, print, verpakking, grafiek, design voor de digitale afwerking ... de mogelijkheden bij een grafische zoektocht zijn onbeperkt. Als u van mening bent dat Pinterest alleen maar goed was voor privédoeleinden, of om zogenaamde 'moodboards' over de nieuwste trends op het vlak van decoratie, mode, maquillage of coiffure te creëren of op te zoeken, zit u fout. Beroepsmensen uit elke sector, ook de grafische, gebruiken Pinterest. Een voorbeeld daarvan is Highcom, de constructeur van digitale stans- en rilpersen, die meer dan 60 boards heeft die door niet minder dan 430 abonnees gevolgd worden. Elke board toont een groot aantal inspirerende beelden van creaties die op de digitale afwerkmachines van de constructeur vervaardigd werden. Wenskaarten, uitnodigingen, luxeverpakkingen, vouwdozen, brochures, kalenders, etiketten, naamkaartjes, tijdschriftomslagen, pop-ups, ... Al de boards puilen uit van opmerkelijke creaties die commerciële bedrijven of Highcon gerealiseerd hebben, soms voor grote merken. Highcon heeft het nut van Pinterest goed begrepen en onderstreept: "Een van de gemakkelijkste en meest toegankelijke manieren om te achterhalen of iets trendy is of niet, bestaat erin om op Pinterest te zoeken". Het bedrijf is daarom ook erg actief op Pinterest en bundelt geregeld innoverende en inspirerende ideeën en ontwerpen voor zijn klanten en partners. Een manier om je commerciële relaties te onderhouden die navolging verdient. Wanneer komt uw board eraan?Enkele grafische accounts op Pinterest die u kunnen interesseren: Behance, Fusion Design, Marketing & printing, StockLayouts, TinyPrints, PrintMag, enz.