De verkoop van 3D- en sign- & display-apparatuur en -producten zal niet langer deel uitmaken van de dienstverlening en voor het einde van het jaar worden gestaakt. Verder zijn de verkoop en service van tweedehands apparatuur nu geïntegreerd binnen Plantin en Tetterode.

Wouter van Dijk, President van de Printing Systems Group, over de wijzigingen: "We zijn ervan overtuigd dat deze beslissingen ons helpen om optimaal invulling te kunnen geven aan onze strategie. We willen onze klanten ondersteunen om tegen zo laag mogelijke kosten een zo hoog mogelijke kwaliteit te kunnen leveren. Waar eerder verbreding van activiteiten een zinvolle strategie leek om de economisch moeilijke tijden het hoofd te bieden, zien we nu eerder een omgekeerde beweging. Binnen de Printing Systems Group zal meer worden ingezet op verdieping van de portfolio, in plaats van verbreding. Meer en meer concentreren bedrijven zich op datgene waar ze goed in zijn. Daarin uitblinken biedt perspectief, zo blijkt. Geheel in lijn hiermee, is er ook binnen Plantin en Tetterode een toenemende focus op de (grafische) core business. Al onze medewerkers zijn uiterst gemotiveerd om vanuit onze kerncompetenties bestaande diensten te verbeteren en nieuwe oplossingen te ontwikkelen. Oplossingen waarmee we onze klanten kunnen helpen hun positie te verstevigen."

Plantin Display werd in 2010 opgestart om te diversificeren met een aanbod producten en diensten voor de print & sign-markt. Haast op hetzelfde moment werden Plantin en het Nederlandse zusterbedrijf Tetterode samengevoegd. Plantin Tetterode Display, de afdeling 'print & sign' van de Belgisch-Nederlandse distributeur, kreeg eind 2012 een plek in de gebouwen van Plantin in Brussel (Evere). De vestiging in Wetteren werd gesloten en al het personeel verhuisde naar Brussel.

Mcor Technologies tekende in juni 2012 met Plantin en Tetterode een contract voor de verkoop en service van hun 3D-printsystemen in de Benelux. Het was de instap van de distributeur in de wereld van het 3D-printen Plantin en Tetterode verzorgden ook de opleiding op de machines. Voor de kennis inzake 3D-printen werd toen Bart Dupon in huis gehaald. Voor het superfijne werk verdeelde Plantin de systemen van het Italiaanse DWS.

De verkoop van 3D- en sign- & display-apparatuur en -producten zal niet langer deel uitmaken van de dienstverlening en voor het einde van het jaar worden gestaakt. Verder zijn de verkoop en service van tweedehands apparatuur nu geïntegreerd binnen Plantin en Tetterode.Wouter van Dijk, President van de Printing Systems Group, over de wijzigingen: "We zijn ervan overtuigd dat deze beslissingen ons helpen om optimaal invulling te kunnen geven aan onze strategie. We willen onze klanten ondersteunen om tegen zo laag mogelijke kosten een zo hoog mogelijke kwaliteit te kunnen leveren. Waar eerder verbreding van activiteiten een zinvolle strategie leek om de economisch moeilijke tijden het hoofd te bieden, zien we nu eerder een omgekeerde beweging. Binnen de Printing Systems Group zal meer worden ingezet op verdieping van de portfolio, in plaats van verbreding. Meer en meer concentreren bedrijven zich op datgene waar ze goed in zijn. Daarin uitblinken biedt perspectief, zo blijkt. Geheel in lijn hiermee, is er ook binnen Plantin en Tetterode een toenemende focus op de (grafische) core business. Al onze medewerkers zijn uiterst gemotiveerd om vanuit onze kerncompetenties bestaande diensten te verbeteren en nieuwe oplossingen te ontwikkelen. Oplossingen waarmee we onze klanten kunnen helpen hun positie te verstevigen."Plantin Display werd in 2010 opgestart om te diversificeren met een aanbod producten en diensten voor de print & sign-markt. Haast op hetzelfde moment werden Plantin en het Nederlandse zusterbedrijf Tetterode samengevoegd. Plantin Tetterode Display, de afdeling 'print & sign' van de Belgisch-Nederlandse distributeur, kreeg eind 2012 een plek in de gebouwen van Plantin in Brussel (Evere). De vestiging in Wetteren werd gesloten en al het personeel verhuisde naar Brussel.Mcor Technologies tekende in juni 2012 met Plantin en Tetterode een contract voor de verkoop en service van hun 3D-printsystemen in de Benelux. Het was de instap van de distributeur in de wereld van het 3D-printen Plantin en Tetterode verzorgden ook de opleiding op de machines. Voor de kennis inzake 3D-printen werd toen Bart Dupon in huis gehaald. Voor het superfijne werk verdeelde Plantin de systemen van het Italiaanse DWS.