Het Israëlische Highcon trok vooral onze aandacht omdat het bedrijf Landa Ventures (van Benny Landa van de nano-persen) erin participeert. We vernamen op de persconferentie ook dat Plantin in België en Tetterode in Nederland, deze machine gaan verkopen.

Met de Euclid worden de rillijnen digitaal opgebouwd. Dat gebeurt door een polymeer dat uitgehard wordt onder UV-licht, neer te leggen op een folie die dienst doet als rilvorm. Met C02-lasers in de machine kunnen de verpakkingen gesneden of van perforaties voorzien worden.

De Highcon Euclid ontvangt zijn CAD-snij en rilinformatie van DFX-files van de Esko ArtiosCAD-software. Met het toestel kunnen complexe en zeer fijne vormen worden gerealiseerd. De rillijnen in polymeer zijn goed voor oplagen tot 10.000 vel. De Euclid verwerkt materiaal tot B1 in diktes van 0,3 tot 0,6 mm.

Highcon wil met zijn direct-to-pack oplossing een antwoord bieden aan de snelle afwerking van digitaal gedrukte verpakkingen. De Euclid zou 900.000 dollar gaan kosten. De machine zal vanaf november in de vernieuwde showroom van Plantin in Evere te zien zijn.

Het Israëlische Highcon trok vooral onze aandacht omdat het bedrijf Landa Ventures (van Benny Landa van de nano-persen) erin participeert. We vernamen op de persconferentie ook dat Plantin in België en Tetterode in Nederland, deze machine gaan verkopen.Met de Euclid worden de rillijnen digitaal opgebouwd. Dat gebeurt door een polymeer dat uitgehard wordt onder UV-licht, neer te leggen op een folie die dienst doet als rilvorm. Met C02-lasers in de machine kunnen de verpakkingen gesneden of van perforaties voorzien worden.De Highcon Euclid ontvangt zijn CAD-snij en rilinformatie van DFX-files van de Esko ArtiosCAD-software. Met het toestel kunnen complexe en zeer fijne vormen worden gerealiseerd. De rillijnen in polymeer zijn goed voor oplagen tot 10.000 vel. De Euclid verwerkt materiaal tot B1 in diktes van 0,3 tot 0,6 mm.Highcon wil met zijn direct-to-pack oplossing een antwoord bieden aan de snelle afwerking van digitaal gedrukte verpakkingen. De Euclid zou 900.000 dollar gaan kosten. De machine zal vanaf november in de vernieuwde showroom van Plantin in Evere te zien zijn.