De deelnemers aan de adviesnamiddag 'Short-Run Packaging', die vrijdag laatstleden bij Plantin plaats vond, konden al met de Scodix S52 (formaat B3+) kennis maken. Die machine, die samen met de S74, de grotere versie, op de drupa voorgesteld werd, maakt gebruik van een UV-inkjettechnologie om 3D-veredeling op aanvraag te creëren. De drukkoppen brengen op bepaalde zones van het drukwerk (punten, oppervlakken of lijnen) een polymeerlaag aan die onmiddellijk onder UV-licht uitgehard wordt. Die laag heeft een dikte tot 250 micron zodat structuureffecten, 3D-reliëf en zelfs brailletekens mogelijk zijn.

De S52 was vrijdag een van de attracties bij Plantin, samen met de digitale ril- en snijmachine Highcon Euclid. Eveneens een machine die heel recent geïnstalleerd werd en waarvoor Plantin het Europese demonstratiecentrum is. En ook al zijn er geen structurele banden tussen de twee bedrijven, toch hebben Highcon en Scodix heel wat gemeen: het gaat om twee jonge Israëlische ondernemingen die zich op de digitale afwerking richten en die in hun management voormalige werknemers van Scitex hebben.

"We zien een grote complementariteit tussen Scodix en Highcon," vertrouwde Hans Huyghe, algemeen directeur van Plantin, ons toe. "Scodix hebben we op de Ipex 2010 ontdekt, en we waren onmiddellijk geïnteresseerd. De markt was echter nog niet rijp. Twee jaar later zien we de vraag naar verpakkingen in kleine oplagen stijgen waardoor zulk een investering rendabel wordt. Highcon en Scodix zijn twee machines die perfect hun plaats in het gamma van Plantin hebben."

Terwijl Highcon in zes Europese landen door de distributeurs van de groep Staples vertegenwoordigd zal worden, waaronder Plantin en Tetterode voor de Benelux, geldt het akkoord met Scodix alleen maar voor België en Luxemburg. In Nederland wordt Scodix door Wifac gedistribueerd.

De deelnemers aan de adviesnamiddag 'Short-Run Packaging', die vrijdag laatstleden bij Plantin plaats vond, konden al met de Scodix S52 (formaat B3+) kennis maken. Die machine, die samen met de S74, de grotere versie, op de drupa voorgesteld werd, maakt gebruik van een UV-inkjettechnologie om 3D-veredeling op aanvraag te creëren. De drukkoppen brengen op bepaalde zones van het drukwerk (punten, oppervlakken of lijnen) een polymeerlaag aan die onmiddellijk onder UV-licht uitgehard wordt. Die laag heeft een dikte tot 250 micron zodat structuureffecten, 3D-reliëf en zelfs brailletekens mogelijk zijn. De S52 was vrijdag een van de attracties bij Plantin, samen met de digitale ril- en snijmachine Highcon Euclid. Eveneens een machine die heel recent geïnstalleerd werd en waarvoor Plantin het Europese demonstratiecentrum is. En ook al zijn er geen structurele banden tussen de twee bedrijven, toch hebben Highcon en Scodix heel wat gemeen: het gaat om twee jonge Israëlische ondernemingen die zich op de digitale afwerking richten en die in hun management voormalige werknemers van Scitex hebben. "We zien een grote complementariteit tussen Scodix en Highcon," vertrouwde Hans Huyghe, algemeen directeur van Plantin, ons toe. "Scodix hebben we op de Ipex 2010 ontdekt, en we waren onmiddellijk geïnteresseerd. De markt was echter nog niet rijp. Twee jaar later zien we de vraag naar verpakkingen in kleine oplagen stijgen waardoor zulk een investering rendabel wordt. Highcon en Scodix zijn twee machines die perfect hun plaats in het gamma van Plantin hebben."Terwijl Highcon in zes Europese landen door de distributeurs van de groep Staples vertegenwoordigd zal worden, waaronder Plantin en Tetterode voor de Benelux, geldt het akkoord met Scodix alleen maar voor België en Luxemburg. In Nederland wordt Scodix door Wifac gedistribueerd.