De technologie van Layar laat - in tegenstelling tot QR-codes - toe voor het oog onzichtbare codes in een beeld te verwerken. Ze worden wel opgemerkt wanneer het beeld wordt gescand met een smartphone of tablet. Met de techniek kan extra informatie zoals een video-opname aan een gedrukte pagina worden toegevoegd. Op pagina 3 van 'Ampersand' waar het editoriaal staat afgedrukt, kan u op die manier de boodschap van Managing Director Hans Huyghe in een videofragment beluisteren.

Layar lanceerde voor zijn toepassing een jaar geleden een gratis web-service: Layar Creator. Daarmee is het mogelijk digitale informatie aan gedrukte pagina's toe te voegen. Wie de extra informatie van een gedrukte pagina in de vorm van video, geluid, foto's, aankoopfuncties, enz. wil bekijken, moet eerst een gratis app voor iOS of Android downloaden. Daarna volstaat het de pagina te scannen met een smartphone of tablet.

De realisatie van een interactief drukwerk gebeurt online op de site layar.com, waar gevraagd wordt een rekening te openen. Het volstaat dan de pagina's met de extra inhoud op te laden naar de server van de site. Layar legt vervolgens een link tussen het drukwerk en de digitale inhoud. De publicatie van een interactieve pagina via het Layar-platform kost 15 euro. Het maken van de extra creatieve inhoud door de klant, vertegenwoordigt een veel grotere kost.

De toepassing werd intussen al 33 miljoen keer gedownload.

Ontdek hier hoe de aplicatie werkt.

Hoe een interactieve pagina maken?

De technologie van Layar laat - in tegenstelling tot QR-codes - toe voor het oog onzichtbare codes in een beeld te verwerken. Ze worden wel opgemerkt wanneer het beeld wordt gescand met een smartphone of tablet. Met de techniek kan extra informatie zoals een video-opname aan een gedrukte pagina worden toegevoegd. Op pagina 3 van 'Ampersand' waar het editoriaal staat afgedrukt, kan u op die manier de boodschap van Managing Director Hans Huyghe in een videofragment beluisteren.Layar lanceerde voor zijn toepassing een jaar geleden een gratis web-service: Layar Creator. Daarmee is het mogelijk digitale informatie aan gedrukte pagina's toe te voegen. Wie de extra informatie van een gedrukte pagina in de vorm van video, geluid, foto's, aankoopfuncties, enz. wil bekijken, moet eerst een gratis app voor iOS of Android downloaden. Daarna volstaat het de pagina te scannen met een smartphone of tablet.De realisatie van een interactief drukwerk gebeurt online op de site layar.com, waar gevraagd wordt een rekening te openen. Het volstaat dan de pagina's met de extra inhoud op te laden naar de server van de site. Layar legt vervolgens een link tussen het drukwerk en de digitale inhoud. De publicatie van een interactieve pagina via het Layar-platform kost 15 euro. Het maken van de extra creatieve inhoud door de klant, vertegenwoordigt een veel grotere kost. De toepassing werd intussen al 33 miljoen keer gedownload.Ontdek hier hoe de aplicatie werkt.Hoe een interactieve pagina maken?