Dit akkoord is een gevolg van een samenwerkingsovereenkomst tussen Heidelberg en Ricoh in de lente van vorig jaar, met de bedoeling voor de grafische industrie op wereldschaal een geïntegreerde en zeer kwalitatieve digitale printoplossing te kunnen aanbieden.

Op de Belgische markt moet deze samenwerking Plantin toelaten zijn aanbod te vervolledigen. De distributeur had nog geen document gebaseerde productieprintsystemen. Plantin: "De combinatie van Ricoh-printers met de Prinect-workflow van Heidelberg, het concept Hybrid print 2.0 en/of de grondige kennis van Plantin op het vlak van kleurenmanagement, geeft uitzicht op een uniek product voor de grafische markt."

Plantin en Ricoh organiseren van 15 tot 20 september samen een roadshow om aan hun klanten en prospecten de nieuwe productieprintsystemen van Ricoh voor te stellen.

Ricoh wordt ook door Igepa Belux op de Belgische markt verdeeld.

Dit akkoord is een gevolg van een samenwerkingsovereenkomst tussen Heidelberg en Ricoh in de lente van vorig jaar, met de bedoeling voor de grafische industrie op wereldschaal een geïntegreerde en zeer kwalitatieve digitale printoplossing te kunnen aanbieden.Op de Belgische markt moet deze samenwerking Plantin toelaten zijn aanbod te vervolledigen. De distributeur had nog geen document gebaseerde productieprintsystemen. Plantin: "De combinatie van Ricoh-printers met de Prinect-workflow van Heidelberg, het concept Hybrid print 2.0 en/of de grondige kennis van Plantin op het vlak van kleurenmanagement, geeft uitzicht op een uniek product voor de grafische markt."Plantin en Ricoh organiseren van 15 tot 20 september samen een roadshow om aan hun klanten en prospecten de nieuwe productieprintsystemen van Ricoh voor te stellen. Ricoh wordt ook door Igepa Belux op de Belgische markt verdeeld.