Langley heeft 40 verkoopkantoren van manroland in verschillende landen overgenomen, waaronder manroland Benelux, terwijl Possehl de Indische en Australische dochters in handen heeft. In Groot-Brittannië werden de distributiestructuren tussen de twee overnemers verdeeld.

Binnen het akkoord dat nu afgesloten is, blijft manroland Benelux zoals vroeger naast manroland sheetfed ook manroland web systems vertegenwoordigen.

"Die afspraken zijn gunstig voor alle betrokkenen en manroland web systems en manroland sheetfed zullen hun klanten in de hele wereld met de best mogelijke dienstverlening blijven ondersteunen," stelt een communiqué van de twee partners.

Voor de fabriek van Plauen - de laatste site van manroland waarvoor nog geen overnemer gevonden was - is overigens een nieuwe investeerder opgedoken. De zaak is echter nog niet rond en de naam van de kandidaat wordt voorlopig niet bekend gemaakt. De fabriek van Plauen die onderdelen en voorgeassembleerde elementen aan de andere vestigingen van de groep leverde, telt nog 350 werknemers - tegenover 700 voor het failliet.

Langley heeft 40 verkoopkantoren van manroland in verschillende landen overgenomen, waaronder manroland Benelux, terwijl Possehl de Indische en Australische dochters in handen heeft. In Groot-Brittannië werden de distributiestructuren tussen de twee overnemers verdeeld. Binnen het akkoord dat nu afgesloten is, blijft manroland Benelux zoals vroeger naast manroland sheetfed ook manroland web systems vertegenwoordigen. "Die afspraken zijn gunstig voor alle betrokkenen en manroland web systems en manroland sheetfed zullen hun klanten in de hele wereld met de best mogelijke dienstverlening blijven ondersteunen," stelt een communiqué van de twee partners. Voor de fabriek van Plauen - de laatste site van manroland waarvoor nog geen overnemer gevonden was - is overigens een nieuwe investeerder opgedoken. De zaak is echter nog niet rond en de naam van de kandidaat wordt voorlopig niet bekend gemaakt. De fabriek van Plauen die onderdelen en voorgeassembleerde elementen aan de andere vestigingen van de groep leverde, telt nog 350 werknemers - tegenover 700 voor het failliet.