De 'Toolbox' is een initiatief van FTA Europe, de federatie van flexo-brancheorganisaties in Europa. Zij stelde zich bij haar oprichting in 2015 (door onder andere Fespa Benelux) 'educatie' tot belangrijke doelstelling. Sante Conselvan, de Italiaanse president van de federatie, benadrukte vorige week bij de presentatie van het project in Brussel, dat het een hulpmiddel betreft: "Het is geen vervanging van een gedegen vakopleiding."

De uitgave baseert zich op bestaande kennis en documenten van de aangesloten brancheorganisaties en van toeleveranciers uit de industrie, die het project ook financieel mogelijk maakten. Met ondersteuning van Intergraf kon ook al met de vertaling worden begonnen: naast Engels komt er in ieder geval ook Italiaans, Frans en Spaans beschikbaar.

De eerste editie van het digitale handboek verschijnt als iBook en is dus alleen te gebruiken op geschikte Apple-apparaten, zoals de iPhone en iPad. FTA Europe koos voor het iBook-platform vanwege de veiligheid en het gemak ervan bij het combineren van tekst, animatie en video; de mogelijkheden voor een Android-versie worden nog onderzocht. De 88 pagina's tellende bundel is voor het publiek verkrijgbaar voor 99,99 euro; brancheorganisaties en hun leden zullen op een gereduceerd tarief kunnen rekenen. FTA Europe wil de inhoud blijven actualiseren en uitbreiden.

De 'Toolbox' is een initiatief van FTA Europe, de federatie van flexo-brancheorganisaties in Europa. Zij stelde zich bij haar oprichting in 2015 (door onder andere Fespa Benelux) 'educatie' tot belangrijke doelstelling. Sante Conselvan, de Italiaanse president van de federatie, benadrukte vorige week bij de presentatie van het project in Brussel, dat het een hulpmiddel betreft: "Het is geen vervanging van een gedegen vakopleiding."De uitgave baseert zich op bestaande kennis en documenten van de aangesloten brancheorganisaties en van toeleveranciers uit de industrie, die het project ook financieel mogelijk maakten. Met ondersteuning van Intergraf kon ook al met de vertaling worden begonnen: naast Engels komt er in ieder geval ook Italiaans, Frans en Spaans beschikbaar.De eerste editie van het digitale handboek verschijnt als iBook en is dus alleen te gebruiken op geschikte Apple-apparaten, zoals de iPhone en iPad. FTA Europe koos voor het iBook-platform vanwege de veiligheid en het gemak ervan bij het combineren van tekst, animatie en video; de mogelijkheden voor een Android-versie worden nog onderzocht. De 88 pagina's tellende bundel is voor het publiek verkrijgbaar voor 99,99 euro; brancheorganisaties en hun leden zullen op een gereduceerd tarief kunnen rekenen. FTA Europe wil de inhoud blijven actualiseren en uitbreiden.