Het is alweer voor de 32ste keer dat de wedstijd gehouden is. Er zijn prijzen en een eervolle vermelding uitgereikt in de categorieën bureaukalenders, agenda's en wandkalenders, waaronder éénbladskalenders. Daarnaast zijn ook de KVGO en Febelgra prijs 2014 en de Van Speijk Innovatie prijs uitgereikt.

Overzicht prijswinnaars Kalenderwedstrijd 2014

Bureaukalenders

FWG : 'n Schone Lei

Agenda's

Villa Augustus: Anno 2014, de eerste Villa Augustus Agenda

Wandkalenders (In deze categorie werd ook een tweede en derde prijs toegekend)

Zwaan printmedia : When I thought of the future

FNV Mondiaal : Dagloners en hun loon 2014

Drukkerij Damen: Paper Fashion 2014

Eervolle vermelding in de categorie éénbladskalenders

Erel kopieerservice: Zowaar kriskras door een jaar

KVGO prijs

Vandenberg, Concept, Design & Printmedia: Mijn 1 / 4 agenda

Febelgra prijs

Crea: Stick 'n glide bureaukalender

Publieksprijs

De publieksprijs, gekozen tijdens de Vakbeurs voor de Creatieve Industrie in Hardenberg, ging naar:

Machinefabriek Bosserveld: Techniek is sexy

Studentenprijzen

Dit jaar waren er in de studentencategorie inzendingen van het Art & Design College Utrecht, Grafisch Lyceum Utrecht, Mediacollege Amsterdam en CIBAP vakschool voor verbeelding Zwolle. Per opleiding werd een prijs uitgereikt. Die gingen naar:

Art & Design College Utrecht

'Ruimtelijk Patroon 2015' van Servaas Beeftink

Mediacollege Amsterdam

'Kalender Weekblad' van Lisa de Neve en Ninke Bouma

Grafisch Lyceum Utrecht

'Time of the year kalender' van Martijn Mandenmakers

CIBAP vakschool voor verbeelding Zwolle

'Threehundredsixtyfive' van Marleen Annema

Marleen Annema werd tot 'overall winnaar' in studentencategorie aangewezen en mocht de Van Speijk Innovatie prijs en de daaraan verbonden stimuleringspremie van € 2.500,00 in ontvangst nemen.

Over de Kalenderwedstrijd

Aan de Kalenderwedstrijd kunnen bedrijven en organisaties - grafisch en niet-grafisch - uit Nederland en België deelnemen. Het gaat om originele kalenders en/of agenda's, in welke vorm dan ook, die als relatiegeschenk worden uitgegeven of voor commerciële doeleinden zijn geproduceerd. Een vakjury beoordeelt de inzendingen, die verdeeld worden over verschillende categorieën en let daarbij onder andere op grafische verzorging, vormgeving/typografie, bruikbaarheid en originaliteit/creativiteit. De Kalenderwedstrijd wordt ieder jaar georganiseerd door de Stichting Kalenderwedstrijd en wordt ondersteund door de Koninklijke KVGO en Febelgra. De hoofdsponsors: zijn HP, Tetterode/Plantin en Papyrus.

Meer info: www.kalenderwedstrijd.be

Het is alweer voor de 32ste keer dat de wedstijd gehouden is. Er zijn prijzen en een eervolle vermelding uitgereikt in de categorieën bureaukalenders, agenda's en wandkalenders, waaronder éénbladskalenders. Daarnaast zijn ook de KVGO en Febelgra prijs 2014 en de Van Speijk Innovatie prijs uitgereikt.Overzicht prijswinnaars Kalenderwedstrijd 2014BureaukalendersFWG : 'n Schone LeiAgenda'sVilla Augustus: Anno 2014, de eerste Villa Augustus AgendaWandkalenders (In deze categorie werd ook een tweede en derde prijs toegekend)Zwaan printmedia : When I thought of the futureFNV Mondiaal : Dagloners en hun loon 2014Drukkerij Damen: Paper Fashion 2014Eervolle vermelding in de categorie éénbladskalendersErel kopieerservice: Zowaar kriskras door een jaarKVGO prijsVandenberg, Concept, Design & Printmedia: Mijn 1 / 4 agendaFebelgra prijsCrea: Stick 'n glide bureaukalenderPublieksprijsDe publieksprijs, gekozen tijdens de Vakbeurs voor de Creatieve Industrie in Hardenberg, ging naar:Machinefabriek Bosserveld: Techniek is sexyStudentenprijzenDit jaar waren er in de studentencategorie inzendingen van het Art & Design College Utrecht, Grafisch Lyceum Utrecht, Mediacollege Amsterdam en CIBAP vakschool voor verbeelding Zwolle. Per opleiding werd een prijs uitgereikt. Die gingen naar:Art & Design College Utrecht'Ruimtelijk Patroon 2015' van Servaas BeeftinkMediacollege Amsterdam'Kalender Weekblad' van Lisa de Neve en Ninke BoumaGrafisch Lyceum Utrecht'Time of the year kalender' van Martijn MandenmakersCIBAP vakschool voor verbeelding Zwolle'Threehundredsixtyfive' van Marleen AnnemaMarleen Annema werd tot 'overall winnaar' in studentencategorie aangewezen en mocht de Van Speijk Innovatie prijs en de daaraan verbonden stimuleringspremie van € 2.500,00 in ontvangst nemen.Over de KalenderwedstrijdAan de Kalenderwedstrijd kunnen bedrijven en organisaties - grafisch en niet-grafisch - uit Nederland en België deelnemen. Het gaat om originele kalenders en/of agenda's, in welke vorm dan ook, die als relatiegeschenk worden uitgegeven of voor commerciële doeleinden zijn geproduceerd. Een vakjury beoordeelt de inzendingen, die verdeeld worden over verschillende categorieën en let daarbij onder andere op grafische verzorging, vormgeving/typografie, bruikbaarheid en originaliteit/creativiteit. De Kalenderwedstrijd wordt ieder jaar georganiseerd door de Stichting Kalenderwedstrijd en wordt ondersteund door de Koninklijke KVGO en Febelgra. De hoofdsponsors: zijn HP, Tetterode/Plantin en Papyrus.Meer info: www.kalenderwedstrijd.be