Print Against War, een non-profit initiatief van de Meaningful Print Foundation, zal Oekraïense druk- en verpakkingsbedrijven helpen om te blijven werken, of ondersteuning te bieden wanneer ze hun producties weer kunnen opstarten. 'Print Against War' en de Meaningful Print Foundation zijn opgericht om de wereldwijde druk- en verpakkingsindustrie te mobiliseren om belanghebbenden te helpen omgaan met oorlogen, natuurrampen, epidemieën/pandemieën en andere schadelijke en ontwrichtende gebeurtenissen. Daarnaast zal de Meaningful Print Foundation werken aan langetermijnprojecten die de grafische industrie toelaten om een positieve impact te hebben op de planeet door gendergelijkheid, koolstofneutralisatie, duurzame productie, onderwijs voor studenten in nood en inclusie van mensen met een handicap in het personeelsbestand aan te pakken.

Directe donaties of materiële hulp

Het programma staat volgens de initiatiefnemers open voor alle leveranciers, drukkers en andere leden van de printgemeenschap die hulp willen bieden. Om het verzamelen van donaties aan te moedigen, stelt 'Print Against War' voor dat online druk- en verpakkingsbedrijven een vrijwillige donatieoptie toevoegen aan hun e-shops. Hierdoor kan een brede basis van ontwerpers, bureaus, printserviceproviders en individuen over de hele wereld bijdragen. Daarnaast kunnen ook directe donaties of andere vormen van materiële hulp aangeboden worden. Tenslotte werkt 'Print Against War' aan het creëren van allianties tussen drukkers in de Europese Unie en in Oekraïne.

Getuigenissen en solidariteitsboodschappen

"Naast de humanitaire inspanningen die individuen, gezinnen en bedrijven leveren om de Oekraïense bevolking en vluchtelingen te ondersteunen, geloven we dat een industriebrede reactie essentieel is", zegt Lorenzo Villa, medeoprichter van de Meaningful Print Foundation. "Print Against War is het eerste wereldwijde ondersteuningsproject voor een regionale print- en verpakkingsmarkt in nood."

De website van de organisatie verzamelt getuigenissen en solidariteitsboodschappen vanuit de grafische industrie. "We moedigen iedereen in de grafische sector aan om onze collega's in Oekraïne te helpen hun bedrijven weer op te bouwen en achter dit fantastische initiatief te staan", stelt Marcus Timsom, medeoprichter van Future Print.

"Want uiteindelijk zal ook deze oorlog een einde kennen. En het leven komt terug. Als grafische industrie denk ik dat we onze collega's willen helpen", zegt Alon Bar-Shany, voorzitter van Highcon en voormalig algemeen directeur van HP Indigo.

Print Against War, een non-profit initiatief van de Meaningful Print Foundation, zal Oekraïense druk- en verpakkingsbedrijven helpen om te blijven werken, of ondersteuning te bieden wanneer ze hun producties weer kunnen opstarten. 'Print Against War' en de Meaningful Print Foundation zijn opgericht om de wereldwijde druk- en verpakkingsindustrie te mobiliseren om belanghebbenden te helpen omgaan met oorlogen, natuurrampen, epidemieën/pandemieën en andere schadelijke en ontwrichtende gebeurtenissen. Daarnaast zal de Meaningful Print Foundation werken aan langetermijnprojecten die de grafische industrie toelaten om een positieve impact te hebben op de planeet door gendergelijkheid, koolstofneutralisatie, duurzame productie, onderwijs voor studenten in nood en inclusie van mensen met een handicap in het personeelsbestand aan te pakken.Het programma staat volgens de initiatiefnemers open voor alle leveranciers, drukkers en andere leden van de printgemeenschap die hulp willen bieden. Om het verzamelen van donaties aan te moedigen, stelt 'Print Against War' voor dat online druk- en verpakkingsbedrijven een vrijwillige donatieoptie toevoegen aan hun e-shops. Hierdoor kan een brede basis van ontwerpers, bureaus, printserviceproviders en individuen over de hele wereld bijdragen. Daarnaast kunnen ook directe donaties of andere vormen van materiële hulp aangeboden worden. Tenslotte werkt 'Print Against War' aan het creëren van allianties tussen drukkers in de Europese Unie en in Oekraïne."Naast de humanitaire inspanningen die individuen, gezinnen en bedrijven leveren om de Oekraïense bevolking en vluchtelingen te ondersteunen, geloven we dat een industriebrede reactie essentieel is", zegt Lorenzo Villa, medeoprichter van de Meaningful Print Foundation. "Print Against War is het eerste wereldwijde ondersteuningsproject voor een regionale print- en verpakkingsmarkt in nood."De website van de organisatie verzamelt getuigenissen en solidariteitsboodschappen vanuit de grafische industrie. "We moedigen iedereen in de grafische sector aan om onze collega's in Oekraïne te helpen hun bedrijven weer op te bouwen en achter dit fantastische initiatief te staan", stelt Marcus Timsom, medeoprichter van Future Print."Want uiteindelijk zal ook deze oorlog een einde kennen. En het leven komt terug. Als grafische industrie denk ik dat we onze collega's willen helpen", zegt Alon Bar-Shany, voorzitter van Highcon en voormalig algemeen directeur van HP Indigo.