Print.com investeert in een HP Stitch S1000 dye-sublimatieprinter en een Klieverik Kalander GTC101-3500 voor de fixatie van geprint textiel. Met deze aankoop is het printplatform voor grafisch professionals in staat alle types grootformaatproducten ook in eigen huis te produceren. De investering is een resultaat van de samenwerking van Print.com met zusterbedrijf Kampert-Nauta in het Nederlandse Oss, waar de productielijn dit najaar in gebruik wordt genomen.

De investering in de HP Stitch S1000 is een primeur voor Print.com. "Naast het faciliteren van externe partners op ons platform heeft Print.com eigen productie nodig. Ook in largeformatproducten hebben we te maken met een sterk groeiende vraag", zegt captain Marco Aarnink van Print.com.

Interieurproducten

Toepassingen voor de nieuwe sublimatielijn ziet Print.com in eerste instantie in producten waarvoor klanten nu al terecht kunnen op het bestelplatform: beachflags, grootformaat textiel, peesdoeken en vlaggen. Op de lange termijn ziet Print.com meer mogelijkheden. "Denk bijvoorbeeld aan interieurproducten. Ook zijn we met deze investering in staat om pvc voor grootformaattoepassingen zoals spandoeken deels te vervangen door textiel, een veel duurzamere optie, ook in het vervoer", stelt Aarnink.

De HP Stitch S1000 is een dye-sublimatieprinter met een breedte van 3,20 meter en een resolutie van 1200 dpi. Naast de HP Stitch investeerde Print.com ook in een Klieverik Kalander en naaimachines van Matic en Juki.

De HP Stitch S1000 dye-sublimatieprinter.
Print.com investeert in een HP Stitch S1000 dye-sublimatieprinter en een Klieverik Kalander GTC101-3500 voor de fixatie van geprint textiel. Met deze aankoop is het printplatform voor grafisch professionals in staat alle types grootformaatproducten ook in eigen huis te produceren. De investering is een resultaat van de samenwerking van Print.com met zusterbedrijf Kampert-Nauta in het Nederlandse Oss, waar de productielijn dit najaar in gebruik wordt genomen.De investering in de HP Stitch S1000 is een primeur voor Print.com. "Naast het faciliteren van externe partners op ons platform heeft Print.com eigen productie nodig. Ook in largeformatproducten hebben we te maken met een sterk groeiende vraag", zegt captain Marco Aarnink van Print.com.Toepassingen voor de nieuwe sublimatielijn ziet Print.com in eerste instantie in producten waarvoor klanten nu al terecht kunnen op het bestelplatform: beachflags, grootformaat textiel, peesdoeken en vlaggen. Op de lange termijn ziet Print.com meer mogelijkheden. "Denk bijvoorbeeld aan interieurproducten. Ook zijn we met deze investering in staat om pvc voor grootformaattoepassingen zoals spandoeken deels te vervangen door textiel, een veel duurzamere optie, ook in het vervoer", stelt Aarnink.De HP Stitch S1000 is een dye-sublimatieprinter met een breedte van 3,20 meter en een resolutie van 1200 dpi. Naast de HP Stitch investeerde Print.com ook in een Klieverik Kalander en naaimachines van Matic en Juki.