De Belgische online drukkerij Printconcept.be heeft in februari 2014 een JETvarnish 3D van MGI in gebruik genomen. Daarnaast heeft die Franse fabrikant onlangs nog de digitale stempel- en verguldmodule iFOIL op de markt gebracht.

Printconcept.be is op het ogenblik de eerste online B2B-drukkerij in de Benelux die met een JETVarnish 3D van MGI een glanzende spotvernis (UV) kan aanbrengen. Die digitale verniseenheid maakt het mogelijk om drukwerk een reliëf met een dikte tot 100 micron te geven. Met de optie Twin kan de maximumdikte van het reliëf verdubbeld worden. Toch stelt PrintConcept.be op zijn website slechts een afwerking van 50 micron voor. Wie iets anders wil, moet contact opnemen met de drukkerij voor een persoonlijke opdrachtbegeleiding.

Wegens de hoge grafische kwaliteit en het hoogwaardige uiterlijk is de 3D-vernis vooral in trek in de verpakkingssector en bij luxeproducten. Afhankelijk van het gewenste effect kunnen de vernislagen heel precies op uitgekozen plekken van het drukwerk aangebracht worden. De formaten die de JETvarnish aanvaardt, gaan van 21 x 30 cm tot 52 x 105 cm.

PrintConcept biedt de mogelijkheid om onder andere flyers, luxueuze presentatiemappen, of nog tijdschriftomslagen met een glanzende 3D-vernis te behandelen. "Sinds enige tijd krijgen we geregeld bestellingen voor naamkaartjes, ansichtkaarten en brochures met spotvernis," vertelt Fran Desmet, marketingassistente bij PrintConcept.be.

PrintConcept.be heeft meer dan 10 jaar ervaring en is actief in de Benelux, Frankrijk en Groot-Brittannië. De online drukkerij maakt deel uit van de holding Flugia. Ze werkt met een 8-kleuren Heidelberg XL106 (offset) en een Xerox iGen4 (digitaal).

De Franse fabrikant MGI heeft overigens onlangs de digitale stempel- en verguldmodule iFOIL (metaalkleuren en hologrammen) op de markt gebracht. Daarmee kan zowel offset als digitaal drukwerk (dat bijv. op de Meteor-printers van MGI vervaardigd) behandeld worden. De systemen van MGI worden op de Belgische markt door Igepa Belux aangeboden.

De Belgische online drukkerij Printconcept.be heeft in februari 2014 een JETvarnish 3D van MGI in gebruik genomen. Daarnaast heeft die Franse fabrikant onlangs nog de digitale stempel- en verguldmodule iFOIL op de markt gebracht. Printconcept.be is op het ogenblik de eerste online B2B-drukkerij in de Benelux die met een JETVarnish 3D van MGI een glanzende spotvernis (UV) kan aanbrengen. Die digitale verniseenheid maakt het mogelijk om drukwerk een reliëf met een dikte tot 100 micron te geven. Met de optie Twin kan de maximumdikte van het reliëf verdubbeld worden. Toch stelt PrintConcept.be op zijn website slechts een afwerking van 50 micron voor. Wie iets anders wil, moet contact opnemen met de drukkerij voor een persoonlijke opdrachtbegeleiding. Wegens de hoge grafische kwaliteit en het hoogwaardige uiterlijk is de 3D-vernis vooral in trek in de verpakkingssector en bij luxeproducten. Afhankelijk van het gewenste effect kunnen de vernislagen heel precies op uitgekozen plekken van het drukwerk aangebracht worden. De formaten die de JETvarnish aanvaardt, gaan van 21 x 30 cm tot 52 x 105 cm. PrintConcept biedt de mogelijkheid om onder andere flyers, luxueuze presentatiemappen, of nog tijdschriftomslagen met een glanzende 3D-vernis te behandelen. "Sinds enige tijd krijgen we geregeld bestellingen voor naamkaartjes, ansichtkaarten en brochures met spotvernis," vertelt Fran Desmet, marketingassistente bij PrintConcept.be.PrintConcept.be heeft meer dan 10 jaar ervaring en is actief in de Benelux, Frankrijk en Groot-Brittannië. De online drukkerij maakt deel uit van de holding Flugia. Ze werkt met een 8-kleuren Heidelberg XL106 (offset) en een Xerox iGen4 (digitaal).De Franse fabrikant MGI heeft overigens onlangs de digitale stempel- en verguldmodule iFOIL (metaalkleuren en hologrammen) op de markt gebracht. Daarmee kan zowel offset als digitaal drukwerk (dat bijv. op de Meteor-printers van MGI vervaardigd) behandeld worden. De systemen van MGI worden op de Belgische markt door Igepa Belux aangeboden.