Eind 2020 verwierf de Durst Group uit het Italiaanse Brixen een meerderheidsbelang in het Amerikaanse Vanguard Digital Printing Systems. Vanguard is in betrekkelijk korte tijd met meer dan 900 installaties marktleider in de VS geworden. Het succesvolle Amerikaanse businessmodel wordt nu uitgerold over de Europese landen.

Vanguard produceert printsystemen voor de signage-, decoratie-, industriële- en verpakkingssector. Het productgamma bestaat uit middensegment UV LED flatbed printers in het formaat tot 3x2 meter en UV LED rolprinters met een mediabreedte van maximaal 320 cm.

Dubbele snelheid

"In de laatste jaren is er een groot gat ontstaan tussen de middensegment en hoogvolume printers", duidt Pedro Overmeer, de Business Development manager van Durst Benelux. "Hierdoor is het voor bedrijven in het middensegment lastig om in volume en prijs aan te blijven haken. Investeren in een printer die zes jaar geleden even snel is als zijn opvolger is niet logisch."

Volgens Overmeer zijn alle Vanguard-modellen gebouwd op groei en zijn ze schaalbaar. "Binnen een werkdag kan een Vanguard-printer geüpgraded worden naar dubbele snelheid of voorzien van wit- of vernisoptie. Bandingvrije volvlakproducties - want daar gaat het tegenwoordig om - lopen van 30 m²/u op de VR5-serie tot ruim 250 m²/u op de VK-modellen."

De Vanguard Digital VK300D-HS flatbed UV-LED-printer.

Materiaal- en marktkennis

Pixia, met hoofdkantoor in Utrecht, is sinds 2010 actief in de distributie van folies voor print-, sign- en interieurtoepassingen. In de afgelopen jaren kwam daar de focus op milieuvriendelijkere printmedia bij. "Hun brede materiaal- en marktkennis heeft Vanguard/Durst ervan overtuigd dat Pixia de meest geschikte partner is", luidt het.

Toekomstige Benelux-installaties, opleiding en service-interventies zullen worden uitgevoerd door het achtkoppige Durst Benelux serviceteam.

De VKR3200-HS roll-to-roll UV-LED printer.
Eind 2020 verwierf de Durst Group uit het Italiaanse Brixen een meerderheidsbelang in het Amerikaanse Vanguard Digital Printing Systems. Vanguard is in betrekkelijk korte tijd met meer dan 900 installaties marktleider in de VS geworden. Het succesvolle Amerikaanse businessmodel wordt nu uitgerold over de Europese landen.Vanguard produceert printsystemen voor de signage-, decoratie-, industriële- en verpakkingssector. Het productgamma bestaat uit middensegment UV LED flatbed printers in het formaat tot 3x2 meter en UV LED rolprinters met een mediabreedte van maximaal 320 cm."In de laatste jaren is er een groot gat ontstaan tussen de middensegment en hoogvolume printers", duidt Pedro Overmeer, de Business Development manager van Durst Benelux. "Hierdoor is het voor bedrijven in het middensegment lastig om in volume en prijs aan te blijven haken. Investeren in een printer die zes jaar geleden even snel is als zijn opvolger is niet logisch."Volgens Overmeer zijn alle Vanguard-modellen gebouwd op groei en zijn ze schaalbaar. "Binnen een werkdag kan een Vanguard-printer geüpgraded worden naar dubbele snelheid of voorzien van wit- of vernisoptie. Bandingvrije volvlakproducties - want daar gaat het tegenwoordig om - lopen van 30 m²/u op de VR5-serie tot ruim 250 m²/u op de VK-modellen."Pixia, met hoofdkantoor in Utrecht, is sinds 2010 actief in de distributie van folies voor print-, sign- en interieurtoepassingen. In de afgelopen jaren kwam daar de focus op milieuvriendelijkere printmedia bij. "Hun brede materiaal- en marktkennis heeft Vanguard/Durst ervan overtuigd dat Pixia de meest geschikte partner is", luidt het.Toekomstige Benelux-installaties, opleiding en service-interventies zullen worden uitgevoerd door het achtkoppige Durst Benelux serviceteam.