"We blijven ons aanbod van drukoplossingen uitbreiden en verbeteren omdat we sign & display-bedrijven wereldwijd in staat willen stellen om unieke en krachtige prints te maken - met de juiste kwaliteit en productiviteit en tegen de juiste prijs", zegt Vincent Wille, de president van Agfa's Digital Print & Chemicals-afdeling. Wille is ondertussen een jaar aan boord bij de beeldvormingsgroep. "Drukkerijen die willen doorgroeien moeten zeker een bezoekje brengen aan de Agfa-stand. We nodigen hen uit om de demo's van onze grootformaat-inkjetsystemen van dichtbij te beleven, en om ideeën op te doen aan de hand van de vele printsamples. Bovenal kijken onze inkjetexperts ernaar uit om samen na te gaan hoe ons geïntegreerd aanbod van printers, inkten, software, training en service tegemoet kan komen aan hun noden en hun groei kan stimuleren", stelt de topman.

Vernis

De Jeti Tauro H3300 HS LED is het nieuwste lid van Agfa's printerfamilie van 3,3 meter brede hybride inkjetprinters. De printer biedt makers van golfkartonnen displays de optie om een laagje glanzende of matte vernis aan te brengen - ofwel over de hele oppervlakte (flood varnish) ofwel alleen op bepaalde vlakken (spot varnish). Vernis geeft de prints een luxueus uitzicht, en beschermt ze ook in zeker mate. Net zoals de andere familieleden werd deze hybride Jeti Tauro ontworpen voor snelle en betrouwbare productie van de hoogste kwaliteit - en dat de klok rond dankzij de verschillende automatiseringsopties.

Workflowsoftware

De printers op Agfa's stand zullen aangestuurd worden door Asanti, workflowsoftware die de productieflow verbindt en manuele interventies en mogelijke fouten minimaliseert. Het browsergebaseerde Production Dashboard biedt een overzicht van productietijden, inkt- en mediaverbruik, en interageert met MIS/ERP-systemen. Op die manier stelt het drukkerijen in staat om hun offertes en naberekeningen te verfijnen. De laatste versie van Asanti (v5) bevat features die de productie-efficiëntie verhogen, zoals de automatische, criteriagebaseerde groepering van drukopdrachten. Ze is eveneens uitgerust met nieuwe functionaliteiten op maat van verpakkingsdruk.

De Avinci CX3200-sublimatieprinter van Agfa.

Industriële inkjet

Ook Agfa's industriële inkjetspecialisten zullen aanwezig zijn op Fespa voor toelichting over hoe de integratie van inkjetdruk in een industriële productieomgeving tot meer flexibiliteit en kostenefficiëntie kan leiden. Agfa bied industriële inkjetdruksystemen, zoals de InterioJet, een multi-pass, watergebaseerde inkjetpers voor het bedrukken van decorpapier voor laminaatproductie, en Alussa, inkjetdruktechnologie die het mogelijk maakt om kwalitatieve designs te printen op echt leer.

De Oberon RTR3300 rollenprinter van Agfa.
"We blijven ons aanbod van drukoplossingen uitbreiden en verbeteren omdat we sign & display-bedrijven wereldwijd in staat willen stellen om unieke en krachtige prints te maken - met de juiste kwaliteit en productiviteit en tegen de juiste prijs", zegt Vincent Wille, de president van Agfa's Digital Print & Chemicals-afdeling. Wille is ondertussen een jaar aan boord bij de beeldvormingsgroep. "Drukkerijen die willen doorgroeien moeten zeker een bezoekje brengen aan de Agfa-stand. We nodigen hen uit om de demo's van onze grootformaat-inkjetsystemen van dichtbij te beleven, en om ideeën op te doen aan de hand van de vele printsamples. Bovenal kijken onze inkjetexperts ernaar uit om samen na te gaan hoe ons geïntegreerd aanbod van printers, inkten, software, training en service tegemoet kan komen aan hun noden en hun groei kan stimuleren", stelt de topman.De Jeti Tauro H3300 HS LED is het nieuwste lid van Agfa's printerfamilie van 3,3 meter brede hybride inkjetprinters. De printer biedt makers van golfkartonnen displays de optie om een laagje glanzende of matte vernis aan te brengen - ofwel over de hele oppervlakte (flood varnish) ofwel alleen op bepaalde vlakken (spot varnish). Vernis geeft de prints een luxueus uitzicht, en beschermt ze ook in zeker mate. Net zoals de andere familieleden werd deze hybride Jeti Tauro ontworpen voor snelle en betrouwbare productie van de hoogste kwaliteit - en dat de klok rond dankzij de verschillende automatiseringsopties.De printers op Agfa's stand zullen aangestuurd worden door Asanti, workflowsoftware die de productieflow verbindt en manuele interventies en mogelijke fouten minimaliseert. Het browsergebaseerde Production Dashboard biedt een overzicht van productietijden, inkt- en mediaverbruik, en interageert met MIS/ERP-systemen. Op die manier stelt het drukkerijen in staat om hun offertes en naberekeningen te verfijnen. De laatste versie van Asanti (v5) bevat features die de productie-efficiëntie verhogen, zoals de automatische, criteriagebaseerde groepering van drukopdrachten. Ze is eveneens uitgerust met nieuwe functionaliteiten op maat van verpakkingsdruk.Ook Agfa's industriële inkjetspecialisten zullen aanwezig zijn op Fespa voor toelichting over hoe de integratie van inkjetdruk in een industriële productieomgeving tot meer flexibiliteit en kostenefficiëntie kan leiden. Agfa bied industriële inkjetdruksystemen, zoals de InterioJet, een multi-pass, watergebaseerde inkjetpers voor het bedrukken van decorpapier voor laminaatproductie, en Alussa, inkjetdruktechnologie die het mogelijk maakt om kwalitatieve designs te printen op echt leer.