Twaalf technologieën ontvingen een award van Printing Industries of America, de grootste grafische vereniging ter wereld waarvan meer dan 10.000 bedrijven lid zijn. De winnaars van een award zijn in alfabetische volgorde:

-Kodak NexPress Red Fluorescing Solution: onzichtbare toner die als vijfde kleur op de digitale NexPress wordt geprint. Fluoresceert rood onder een UV-lichtbron. Toepassingen: veiligheidstoepassingen; barcodes voor workflow automatisatie, mailing-systemen en MIS-koppelingen; toevoegen van verborgen boodschappen aan foto's, documenten, graphics; enz.

-Enterworks Enable: webgebaseerd bedrijfsplatform voor het beheren en het publiceren van inhouden en digitale assets naar verschillende mediakanalen voor bv. de crossmediale campagnes van fabrikanten, distributeurs, retailers, enz.

-i-cut Suite van Esko: een uitgebreide verzameling van preproductie software gericht op gebruikers van grootformaat digitale printers en/of digitale afwerkingssystemen.

-Fujifilm JetPress 720: digitale B2-vellenpers, 2.700 ex 4/0.

-Prinect Performance Benchmarking van Heidelberg: Hoe goed draait uw drukkerij eigenlijk, en wat is goed? "Prinect Performance Benchmarking" is een service waarmee de productiviteit van Heidelberg-persen kan worden vergeleken met een centrale database waar vanuit de hele wereld productiegegevens naar toe worden geschreven.

-Keen MIS en Web-to-Print: cloud-gebaseerde combinatie van MIS- en web-to-print software van Keenprint.

-Kleurcontrole en baaninspectiesysteem met AccuCam van QuadTech: een beeldgebaseerd en volledig geautomatiseerd closed-loop kleurcontrole- en papierbaaninspectiesysteem.

-SunPak LMQ van Sun Chemical: vegetale lage migratie inktreeks voor voedsel- en tabaksverpakkingen.

-iTechnique van Technique Business Systems: een compleet nieuw cloud-gebaseerd mobiel MIS-systeem en rapporteringsinstrument dat als een native App draait op iPhone en iPad.

-Avatrex Transportable Imaging van Utopia Digital Technologies: flexibele beprintbare films waarmee, jawel, schoenen kunnen worden gepersonaliseerd. Bekijk hier het filmpje.

-Xeikon X-800 VariLane: met de nieuwe VariLane plug-in voor de Xeikon X-800 front-end, kunnen labels met een verschillende repeat in printstroken naast mekaar worden geprint op de digitale persen van Xeikon. Dat was voordien alleen maar mogelijk met labels van hetzelfde formaat.

-i1Pro 2 van X-Rite: De nieuwe i1Pro 2 spectrofotometer met de nieuwste versie van de i1Profiler kleurprofielsoftware

Onze Britse collega Garerth Ward, een bekend en kundig journalist in onze sector, vraagt zich af waarom de nano-druktechnologie van Benny Landa geen InterTech Award heeft verdiend.

Twaalf technologieën ontvingen een award van Printing Industries of America, de grootste grafische vereniging ter wereld waarvan meer dan 10.000 bedrijven lid zijn. De winnaars van een award zijn in alfabetische volgorde:-Kodak NexPress Red Fluorescing Solution: onzichtbare toner die als vijfde kleur op de digitale NexPress wordt geprint. Fluoresceert rood onder een UV-lichtbron. Toepassingen: veiligheidstoepassingen; barcodes voor workflow automatisatie, mailing-systemen en MIS-koppelingen; toevoegen van verborgen boodschappen aan foto's, documenten, graphics; enz. -Enterworks Enable: webgebaseerd bedrijfsplatform voor het beheren en het publiceren van inhouden en digitale assets naar verschillende mediakanalen voor bv. de crossmediale campagnes van fabrikanten, distributeurs, retailers, enz.-i-cut Suite van Esko: een uitgebreide verzameling van preproductie software gericht op gebruikers van grootformaat digitale printers en/of digitale afwerkingssystemen.-Fujifilm JetPress 720: digitale B2-vellenpers, 2.700 ex 4/0.-Prinect Performance Benchmarking van Heidelberg: Hoe goed draait uw drukkerij eigenlijk, en wat is goed? "Prinect Performance Benchmarking" is een service waarmee de productiviteit van Heidelberg-persen kan worden vergeleken met een centrale database waar vanuit de hele wereld productiegegevens naar toe worden geschreven.-Keen MIS en Web-to-Print: cloud-gebaseerde combinatie van MIS- en web-to-print software van Keenprint.-Kleurcontrole en baaninspectiesysteem met AccuCam van QuadTech: een beeldgebaseerd en volledig geautomatiseerd closed-loop kleurcontrole- en papierbaaninspectiesysteem.-SunPak LMQ van Sun Chemical: vegetale lage migratie inktreeks voor voedsel- en tabaksverpakkingen.-iTechnique van Technique Business Systems: een compleet nieuw cloud-gebaseerd mobiel MIS-systeem en rapporteringsinstrument dat als een native App draait op iPhone en iPad. -Avatrex Transportable Imaging van Utopia Digital Technologies: flexibele beprintbare films waarmee, jawel, schoenen kunnen worden gepersonaliseerd. Bekijk hier het filmpje. -Xeikon X-800 VariLane: met de nieuwe VariLane plug-in voor de Xeikon X-800 front-end, kunnen labels met een verschillende repeat in printstroken naast mekaar worden geprint op de digitale persen van Xeikon. Dat was voordien alleen maar mogelijk met labels van hetzelfde formaat.-i1Pro 2 van X-Rite: De nieuwe i1Pro 2 spectrofotometer met de nieuwste versie van de i1Profiler kleurprofielsoftwareOnze Britse collega Garerth Ward, een bekend en kundig journalist in onze sector, vraagt zich af waarom de nano-druktechnologie van Benny Landa geen InterTech Award heeft verdiend.