Het afgelopen jaar werkte GRAFOC, het Printmedia Sectorfonds, intensief aan het ESF-project Werkplekleren. Doel binnen het project was om criteria op te stellen waaraan een bedrijf moet voldoen om het door de sector gevalideerde label te behalen van Erkend Stagebedrijf.

Aan de hand van gesprekken met instructeurs, zaakvoerders, personeelsverantwoordelijken, onderwijs, sociale partners,... werd een finale lijst van 11 criteria gedefinieerd. Wie als bedrijf aan minimum 8 van deze criteria voldoet komt in aanmerking voor het sectorale kwaliteitslabel Erkend Stagebedrijf. Dit wordt uitgereikt door GRAFOC|Printmedia Opleidingscentrum en is in tijd beperkt geldig. Op 13 februari ontving Artoos uit Kampenhout als eerste printmediabedrijf het label van Erkend Stagebedrijf.

Stage- & IBO begeleiding

De jarenlange ervaring in stagebegeleiding door GRAFOC i.s.m. partner VDAB vormde de rechtstreekse aanleiding om het project te starten. De criteria vormen een leidraad voor bedrijven, linken naar MVO binnen de onderneming en maken werkgevers bewust van de belangrijke rol die ze als stagebedrijf uitoefenen in haar totaliteit.

Sinds oktober 2013 werken GRAFOC en VDAB eveneens nauw samen aan een pilootproject voor de technische nazorg van 15 IBO begeleidingen (IBO: Individuele Beroepsopleiding in de Onderneming).

Het ESF-project Werkplekleren leidde tot diverse realisaties: 11 sectoroverschrijdende stagecriteria, een sectoraal certificaat 'Erkend Stagebedrijf', maar ook tot een nieuwe website www.printmediastages.be. Naast algemene info bevat deze site een afgeschermde database van Erkende Stagebedrijven die enkel toegankelijk is voor instructeurs, leerkrachten en de GRAFOC-Stagebegeleider.

Het afgelopen jaar werkte GRAFOC, het Printmedia Sectorfonds, intensief aan het ESF-project Werkplekleren. Doel binnen het project was om criteria op te stellen waaraan een bedrijf moet voldoen om het door de sector gevalideerde label te behalen van Erkend Stagebedrijf.Aan de hand van gesprekken met instructeurs, zaakvoerders, personeelsverantwoordelijken, onderwijs, sociale partners,... werd een finale lijst van 11 criteria gedefinieerd. Wie als bedrijf aan minimum 8 van deze criteria voldoet komt in aanmerking voor het sectorale kwaliteitslabel Erkend Stagebedrijf. Dit wordt uitgereikt door GRAFOC|Printmedia Opleidingscentrum en is in tijd beperkt geldig. Op 13 februari ontving Artoos uit Kampenhout als eerste printmediabedrijf het label van Erkend Stagebedrijf.Stage- & IBO begeleidingDe jarenlange ervaring in stagebegeleiding door GRAFOC i.s.m. partner VDAB vormde de rechtstreekse aanleiding om het project te starten. De criteria vormen een leidraad voor bedrijven, linken naar MVO binnen de onderneming en maken werkgevers bewust van de belangrijke rol die ze als stagebedrijf uitoefenen in haar totaliteit.Sinds oktober 2013 werken GRAFOC en VDAB eveneens nauw samen aan een pilootproject voor de technische nazorg van 15 IBO begeleidingen (IBO: Individuele Beroepsopleiding in de Onderneming).Het ESF-project Werkplekleren leidde tot diverse realisaties: 11 sectoroverschrijdende stagecriteria, een sectoraal certificaat 'Erkend Stagebedrijf', maar ook tot een nieuwe website www.printmediastages.be. Naast algemene info bevat deze site een afgeschermde database van Erkende Stagebedrijven die enkel toegankelijk is voor instructeurs, leerkrachten en de GRAFOC-Stagebegeleider.