Printsalon is een onderdeel van de Burocad Group van CEO Mieke Neven. De site in Mechelen is de derde Printsalon-vestiging na Hasselt en Tessenderlo. Het pand is een voormalig metaalatelier in de onmiddelijke omgeving van het voetbalstadion van KV Mechelen. "Het heeft bloed, zweet en tranen gekost om alles op tijd klaar te krijgen maar het wordt een opening met een gouden randje," zei Mieke Neven in haar welkomstwoord. Daarmee verwees ze naar de Iridesse Production Press die door Xerox in mei werd gelanceerd en waarin Printsalon als eerste bedrijf in Europa investeerde.

De Iridesse is een tonerprintsysteem met 6 kleuren. Bovenop de standaardkleuren C,M,Y,K kunnen met twee extra stations nog de tonerkleuren goud, zilver, wit of transparant worden geprint. De Iridesse print 120 ppm op substraten met gramgewichten tussen 52 en 400 g/m². Het max. formaat van het substraat is 330 mm x 1200 mm. De resolutie bedraagt 1200 x 1200 dpi x 10 bit of 2400 x 2400 dpi x 1 bit. Dat zorgt voor zeer scherpe afdrukken op gestreken en niet gestreken papiersoorten, op papierkwaliteiten met textuuroppervlakken, donkere substraten, synthetisch papier, raamfolie, enz. De Iridesse werkt met een nieuw ontwikkelde toner met 25% kleinere tonerdeeltjes (4,7 micron). Met de printer kan voor reliëfeffecten tot 7 lagen dik worden geprint. De mogelijkheid bestaat om inline af te werken (rillen, vouwen, snijden). De investering moet Printsalon in staat stellen hoogkwalitatief drukwerk met een WOW-effect te produceren zoals commercieel drukwerk, verpakkingsdoosjes, POS-materiaal, gelegenheidsdrukwerk, uitnodigingen, enz.. De speciale kleuren kunnen boven of onder de standaardkleuren worden geprint of extra bovenop gelamineerd drukwerk. Er lopen uitvoerige tests om de beste combinaties met verschillende materialen in kaart te brengen.

Het verhaal van Printsalon begint in 2010 toen CopyKing werd overgenomen door Burocad uit Peer. Op 6 september 2016 werd het huidige Printsalon geboren. Printsalon levert drukwerk aan zowel scholen, studenten, bedrijven, verenigingen als particulieren. Burocad is er voor marketeers en communicatiebureaus en heeft productdesign als extra focus .

Printsalon is een onderdeel van de Burocad Group van CEO Mieke Neven. De site in Mechelen is de derde Printsalon-vestiging na Hasselt en Tessenderlo. Het pand is een voormalig metaalatelier in de onmiddelijke omgeving van het voetbalstadion van KV Mechelen. "Het heeft bloed, zweet en tranen gekost om alles op tijd klaar te krijgen maar het wordt een opening met een gouden randje," zei Mieke Neven in haar welkomstwoord. Daarmee verwees ze naar de Iridesse Production Press die door Xerox in mei werd gelanceerd en waarin Printsalon als eerste bedrijf in Europa investeerde.De Iridesse is een tonerprintsysteem met 6 kleuren. Bovenop de standaardkleuren C,M,Y,K kunnen met twee extra stations nog de tonerkleuren goud, zilver, wit of transparant worden geprint. De Iridesse print 120 ppm op substraten met gramgewichten tussen 52 en 400 g/m². Het max. formaat van het substraat is 330 mm x 1200 mm. De resolutie bedraagt 1200 x 1200 dpi x 10 bit of 2400 x 2400 dpi x 1 bit. Dat zorgt voor zeer scherpe afdrukken op gestreken en niet gestreken papiersoorten, op papierkwaliteiten met textuuroppervlakken, donkere substraten, synthetisch papier, raamfolie, enz. De Iridesse werkt met een nieuw ontwikkelde toner met 25% kleinere tonerdeeltjes (4,7 micron). Met de printer kan voor reliëfeffecten tot 7 lagen dik worden geprint. De mogelijkheid bestaat om inline af te werken (rillen, vouwen, snijden). De investering moet Printsalon in staat stellen hoogkwalitatief drukwerk met een WOW-effect te produceren zoals commercieel drukwerk, verpakkingsdoosjes, POS-materiaal, gelegenheidsdrukwerk, uitnodigingen, enz.. De speciale kleuren kunnen boven of onder de standaardkleuren worden geprint of extra bovenop gelamineerd drukwerk. Er lopen uitvoerige tests om de beste combinaties met verschillende materialen in kaart te brengen.Het verhaal van Printsalon begint in 2010 toen CopyKing werd overgenomen door Burocad uit Peer. Op 6 september 2016 werd het huidige Printsalon geboren. Printsalon levert drukwerk aan zowel scholen, studenten, bedrijven, verenigingen als particulieren. Burocad is er voor marketeers en communicatiebureaus en heeft productdesign als extra focus .