Het nieuws werd aangekondigd tijdens de jaarlijkse algemene vergadering die in juni 2023 in Brussel plaats vond. De Europese verenigingen CEPI Cartonboard en Pro Carton staan al sinds lange tijd dicht bij elkaar. "Door de fusie ontstaat een efficiëntere en krachtigere groep die beter haar stem in de karton- en verpakkingsindustrie kan laten horen", verklaart Pro Carton. "De groep zal verschillende nieuwe werkgroepen in het leven roepen. Die zullen zich stuk voor stuk toeleggen op het creëren van synergie, ze zullen de verenigingen beter kunnen vertegenwoordigen en ze zullen de ledenorganisaties beter kunnen ondersteunen."

Nieuwe raad van bestuur

Samen met de aankondiging van de fusie maakte Pro Carton ook de nieuwe leden van zijn raad van bestuur bekend, die ondertussen al hun functie opgenomen hebben:

- Michele Bianchi, CEO van de groep RDM, blijft voorzitter van Pro Carton

- Andreas Birmoser, Stora Enso

- Andreas Boo, Holmen Iggesund

- Nick Dowling, Westrock

- Neil Fox, raad van bestuur van Metsä Board, wordt ondervoorzitter van Pro Carton

- Thomas Kratochwill, MM Board & Paper

- Kemal Ozkirim, Kartonsan

- Jean-François Roche, Graphic Packaging International

Horst Bitterman blijft aan het hoofd staan van Pro Carton en zal de transformatie en de fusie van de twee verenigingen als algemeen directeur in goede banen leiden. Winfried Mühling blijft actief als directeur marketing en communicatie.

De nieuwe leden van de raad van bestuur van Pro Carton.
Het nieuws werd aangekondigd tijdens de jaarlijkse algemene vergadering die in juni 2023 in Brussel plaats vond. De Europese verenigingen CEPI Cartonboard en Pro Carton staan al sinds lange tijd dicht bij elkaar. "Door de fusie ontstaat een efficiëntere en krachtigere groep die beter haar stem in de karton- en verpakkingsindustrie kan laten horen", verklaart Pro Carton. "De groep zal verschillende nieuwe werkgroepen in het leven roepen. Die zullen zich stuk voor stuk toeleggen op het creëren van synergie, ze zullen de verenigingen beter kunnen vertegenwoordigen en ze zullen de ledenorganisaties beter kunnen ondersteunen."Samen met de aankondiging van de fusie maakte Pro Carton ook de nieuwe leden van zijn raad van bestuur bekend, die ondertussen al hun functie opgenomen hebben:- Michele Bianchi, CEO van de groep RDM, blijft voorzitter van Pro Carton- Andreas Birmoser, Stora Enso- Andreas Boo, Holmen Iggesund- Nick Dowling, Westrock- Neil Fox, raad van bestuur van Metsä Board, wordt ondervoorzitter van Pro Carton- Thomas Kratochwill, MM Board & Paper- Kemal Ozkirim, Kartonsan- Jean-François Roche, Graphic Packaging InternationalHorst Bitterman blijft aan het hoofd staan van Pro Carton en zal de transformatie en de fusie van de twee verenigingen als algemeen directeur in goede banen leiden. Winfried Mühling blijft actief als directeur marketing en communicatie.