Sedert begin dit jaar produceert Probo, gevestigd in het Nederlandse Dokkum, met groene energie. "De nieuwe norm voor de printindustrie", stelt het bedrijf. Hierdoor verbruikt Probo minder fossiele energie en bespaart het productiebedrijf naar eigen zeggen 1.379 ton CO2.

Duurzaam product

De gebruikte energie wordt voor ongeveer de helft opgewekt door de ruim 7.000 zonnepanelen die op de productiehallen liggen. "De andere helft wordt vanaf deze maand 'groen' ingekocht", duidt het bedrijf.

''Ondanks een hogere energierekening is voor ons de overstap naar 100 procent groene energie een logische en cruciale stap", zegt Leon van der Meer, directeur van Probo. "Door het gebruik van groene stroom leveren we niet alleen een kwalitatief hoogwaardig product, maar zetten we ook een duurzaam product in de markt.''

Ecologische footprint

Het Nederlandse Probo zet al langer in op een meer duurzaam productie- en logistiek proces. "De afgelopen jaren werd er al volop geïnvesteerd in energiezuinige machines, een eigen milieustraat om zelf het fabrieksafval te recycleren en elektrische bestelwagens voor de eigen bezorgdienst", stelt het bedrijf.

Vorig jaar introduceerde Probo 'Sign Again', het eerste circulaire plaatmateriaal gemaakt van teruggehaalde spandoeken en snijafval van bannermateriaal. "We zijn niet blijven wachten op wet- en regelgeving maar investeren al volop om zo onze ecologische footprint te verminderen", zegt Leon van der Meer. "En dit blijven we ook doen. Zo zijn we nu met andere lokale ondernemers in gesprek over hoe we zelf de energie kunnen opwekken wanneer de zon niet schijnt."

Productie op groene energie is de nieuwe norm voor de printindustrie, aldus Probo.
Sedert begin dit jaar produceert Probo, gevestigd in het Nederlandse Dokkum, met groene energie. "De nieuwe norm voor de printindustrie", stelt het bedrijf. Hierdoor verbruikt Probo minder fossiele energie en bespaart het productiebedrijf naar eigen zeggen 1.379 ton CO2.De gebruikte energie wordt voor ongeveer de helft opgewekt door de ruim 7.000 zonnepanelen die op de productiehallen liggen. "De andere helft wordt vanaf deze maand 'groen' ingekocht", duidt het bedrijf.''Ondanks een hogere energierekening is voor ons de overstap naar 100 procent groene energie een logische en cruciale stap", zegt Leon van der Meer, directeur van Probo. "Door het gebruik van groene stroom leveren we niet alleen een kwalitatief hoogwaardig product, maar zetten we ook een duurzaam product in de markt.''Het Nederlandse Probo zet al langer in op een meer duurzaam productie- en logistiek proces. "De afgelopen jaren werd er al volop geïnvesteerd in energiezuinige machines, een eigen milieustraat om zelf het fabrieksafval te recycleren en elektrische bestelwagens voor de eigen bezorgdienst", stelt het bedrijf.Vorig jaar introduceerde Probo 'Sign Again', het eerste circulaire plaatmateriaal gemaakt van teruggehaalde spandoeken en snijafval van bannermateriaal. "We zijn niet blijven wachten op wet- en regelgeving maar investeren al volop om zo onze ecologische footprint te verminderen", zegt Leon van der Meer. "En dit blijven we ook doen. Zo zijn we nu met andere lokale ondernemers in gesprek over hoe we zelf de energie kunnen opwekken wanneer de zon niet schijnt."