Proost Industries N.V. heeft op 1 juni 2014 Freiburger Graphischen Betriebe (FGB) overgenomen. FGB is sedert maart 2012 in een insolventieprocedure verwikkeld. Proost Industries is juridisch een ander bedrijf dan drukkerij Proost N.V. dat sedert 25 maart in ons land in de zogenaamde WCO 3-procedure is beland.

Volgens de Duitse gerechtsmandataris worden door de overname 100 van de 125 arbeidsplaatsen in Freiburg veilig gesteld. FGB ontstond eertijds als huisdrukkerij en boekbinderij van de uitgeverij Verlagsgruppe Herder.

Hans Sanders, zaakvoerder van Proost Industries, kondigt verdere investeringen aan om een middelgroot Europees bedrijf voor kleine en middelgrote boekoplagen op de sporen te zetten, zo staat in de nieuwsbrief van het Duitse publish.de te lezen.

De rechtbank van koophandel in Turnhout besliste vorige dinsdag 3 juni dat het zich op 17 juni zal uitspreken over het voorbestaan van drukkerij Proost, waarvan Hans Sanders eveneens CEO is. Drukkerij Proost torst een schuldenberg van vijf miljoen euro.

Piet Daneels van de christelijke vakbond ACV zei in Gazet van Antwerpen dat er voor een doorstart momenteel geen ernstig en voldoende bod vanwege de nv Proost Industries op drukkerij Proost was. Volgens Hans Sanders was er tot op de dag van 3 juni echter nog geen overnamebod gelanceerd. Een doorstart zal volgens Piet Daneels vermoedelijk gepaard gaan met fors banenverlies en in het slechtste geval wordt het faillissement uitgesproken.

Proost Industries N.V. heeft op 1 juni 2014 Freiburger Graphischen Betriebe (FGB) overgenomen. FGB is sedert maart 2012 in een insolventieprocedure verwikkeld. Proost Industries is juridisch een ander bedrijf dan drukkerij Proost N.V. dat sedert 25 maart in ons land in de zogenaamde WCO 3-procedure is beland.Volgens de Duitse gerechtsmandataris worden door de overname 100 van de 125 arbeidsplaatsen in Freiburg veilig gesteld. FGB ontstond eertijds als huisdrukkerij en boekbinderij van de uitgeverij Verlagsgruppe Herder. Hans Sanders, zaakvoerder van Proost Industries, kondigt verdere investeringen aan om een middelgroot Europees bedrijf voor kleine en middelgrote boekoplagen op de sporen te zetten, zo staat in de nieuwsbrief van het Duitse publish.de te lezen. De rechtbank van koophandel in Turnhout besliste vorige dinsdag 3 juni dat het zich op 17 juni zal uitspreken over het voorbestaan van drukkerij Proost, waarvan Hans Sanders eveneens CEO is. Drukkerij Proost torst een schuldenberg van vijf miljoen euro. Piet Daneels van de christelijke vakbond ACV zei in Gazet van Antwerpen dat er voor een doorstart momenteel geen ernstig en voldoende bod vanwege de nv Proost Industries op drukkerij Proost was. Volgens Hans Sanders was er tot op de dag van 3 juni echter nog geen overnamebod gelanceerd. Een doorstart zal volgens Piet Daneels vermoedelijk gepaard gaan met fors banenverlies en in het slechtste geval wordt het faillissement uitgesproken.