Proxess Maes is het fusiebedrijf van de nv Proxess en bvba Maes dat op 1 januari 2012 tot stand kwam. "Door het samenvoegen van beide bedrijven worden niet alleen verschillende synergieën gecreëerd, Proxess-Maes wordt hierdoor ook de grootste speler op de Belgische markt in digitaal drukwerk. Maar de fusie brengt ook totaal nieuwe mogelijkheden voor de klanten van beide ondernemingen in zowel content management, gestructureerde opmaak als het beheer van de totale digitale drukwerkbehoefte. Met een jaarlijkse productiecapaciteit van meer dan 200 miljoen pagina's wordt Proxess-Maes de grootste speler op de Belgische markt inzake digitale druk," viel toen in het officiële persbericht naar aanleiding van de samensmelting te lezen.

Proxess Maes publiceerde in de jaarrekening van 2013 een verlies van 589.007 euro op een bruto marge van 1.100.127 euro. In 2012 werd 268.854 euro verlies geleden op een bruto marge van 1.908.166 euro. Proxess Maes had volgens de balans in 2013, 26,1 werknemers omgerekend naar voltijdse equivalenten in dienst. Meerderheidsaandeelhouder was Guy Borgerhoff via het bedrijf Beco, die eerder in de jaren 90 de interne drukkerij van Wolters Kluwer had overgekocht.

Thierry Paquit van digitale drukkerij Identic uit Zaventem, heeft inmiddels van de curator het handelsfonds, 8 werknemers, een deel van de machines en de naam Proxess Maes overgenomen. Ook Emmanuel Galot die bestuurder was bij Proxess Maes, komt met zijn echtgenote mee over. Het is de bedoeling om nog enkele maanden de vestiging van Proxess Maes te gebruiken om de continuïteit te garanderen. Daarna zouden de activiteiten worden samengevoegd bij Identic. Identic heeft 13,5 werknemers op de loonlijst en realiseert een omzet van ongeveer 3,2 miljoen euro (Proxess Maes realiseert ongeveer dezelfde omzet).

Thierry Paquit heeft met Identic de laatste jaren gediversificeerd met ICT- en online gebaseerde diensten, waardoor het bedrijf niet volledig afhankelijk is van digitale printactiviteiten. Zo worden ondermeer web- en mobiele applicaties ontwikkeld. Voor de laatste activiteit werd het aparte platform www.beappli.be gecreëerd.

Proxess Maes is het fusiebedrijf van de nv Proxess en bvba Maes dat op 1 januari 2012 tot stand kwam. "Door het samenvoegen van beide bedrijven worden niet alleen verschillende synergieën gecreëerd, Proxess-Maes wordt hierdoor ook de grootste speler op de Belgische markt in digitaal drukwerk. Maar de fusie brengt ook totaal nieuwe mogelijkheden voor de klanten van beide ondernemingen in zowel content management, gestructureerde opmaak als het beheer van de totale digitale drukwerkbehoefte. Met een jaarlijkse productiecapaciteit van meer dan 200 miljoen pagina's wordt Proxess-Maes de grootste speler op de Belgische markt inzake digitale druk," viel toen in het officiële persbericht naar aanleiding van de samensmelting te lezen.Proxess Maes publiceerde in de jaarrekening van 2013 een verlies van 589.007 euro op een bruto marge van 1.100.127 euro. In 2012 werd 268.854 euro verlies geleden op een bruto marge van 1.908.166 euro. Proxess Maes had volgens de balans in 2013, 26,1 werknemers omgerekend naar voltijdse equivalenten in dienst. Meerderheidsaandeelhouder was Guy Borgerhoff via het bedrijf Beco, die eerder in de jaren 90 de interne drukkerij van Wolters Kluwer had overgekocht. Thierry Paquit van digitale drukkerij Identic uit Zaventem, heeft inmiddels van de curator het handelsfonds, 8 werknemers, een deel van de machines en de naam Proxess Maes overgenomen. Ook Emmanuel Galot die bestuurder was bij Proxess Maes, komt met zijn echtgenote mee over. Het is de bedoeling om nog enkele maanden de vestiging van Proxess Maes te gebruiken om de continuïteit te garanderen. Daarna zouden de activiteiten worden samengevoegd bij Identic. Identic heeft 13,5 werknemers op de loonlijst en realiseert een omzet van ongeveer 3,2 miljoen euro (Proxess Maes realiseert ongeveer dezelfde omzet). Thierry Paquit heeft met Identic de laatste jaren gediversificeerd met ICT- en online gebaseerde diensten, waardoor het bedrijf niet volledig afhankelijk is van digitale printactiviteiten. Zo worden ondermeer web- en mobiele applicaties ontwikkeld. Voor de laatste activiteit werd het aparte platform www.beappli.be gecreëerd.