De Europese RAJA Group zet zijn groei in België voort met de bouw van een nieuw magazijn. Het nieuwe logistieke gebouw zal het distributiecentrum van de groep in Tongeren met 16.000 vierkante meter uitbreiden tot 65.000 vierkante meter. Tongeren is het grootste distributiecentrum van RAJA in Europa. Dit vierde Belgische magazijn zal meer opslagplaats en extra kantoren bieden.

De uitbreidingswerken zijn in mei 2022 van start gegaan. Het nieuwe gebouw, dat in de loop van het eerste trimester van 2023 in gebruik wordt genomen, biedt plaats voor 25.000 pallets. Volgens RAJA maakt het nieuwe gebouw het mogelijk om zijn distributiecapaciteiten in de Benelux, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk te verbeteren.

Strategische ligging en nieuwe jobs

In 2001 vestigde RAJA zich in Tongeren om de leveringen in de Benelux te beheren. "RAJA was bij de eerste bedrijven die zich op het industrieterrein Tongeren-Oost vestigden", duidt Patrick Dewael, de burgemeester van Tongeren. "De uitbreiding van RAJA zorgt tevens voor extra werkgelegenheid in de regio."

Bij RAJA werken er meer dan 220 mensen, waarvan meer dan de helft in de drie huidige Belgische logistieke centra. "Momenteel zoeken we nog magazijnmedewerkers maar ook bedienden voor onder meer de afdelingen sales, marketing en product & purchase", zegt Gidi Pluym, de algemeen directeur van RAJA Benelux.

Gidi Pluym, de algemeen directeur van Raja Benelux.
De Europese RAJA Group zet zijn groei in België voort met de bouw van een nieuw magazijn. Het nieuwe logistieke gebouw zal het distributiecentrum van de groep in Tongeren met 16.000 vierkante meter uitbreiden tot 65.000 vierkante meter. Tongeren is het grootste distributiecentrum van RAJA in Europa. Dit vierde Belgische magazijn zal meer opslagplaats en extra kantoren bieden. De uitbreidingswerken zijn in mei 2022 van start gegaan. Het nieuwe gebouw, dat in de loop van het eerste trimester van 2023 in gebruik wordt genomen, biedt plaats voor 25.000 pallets. Volgens RAJA maakt het nieuwe gebouw het mogelijk om zijn distributiecapaciteiten in de Benelux, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk te verbeteren. In 2001 vestigde RAJA zich in Tongeren om de leveringen in de Benelux te beheren. "RAJA was bij de eerste bedrijven die zich op het industrieterrein Tongeren-Oost vestigden", duidt Patrick Dewael, de burgemeester van Tongeren. "De uitbreiding van RAJA zorgt tevens voor extra werkgelegenheid in de regio." Bij RAJA werken er meer dan 220 mensen, waarvan meer dan de helft in de drie huidige Belgische logistieke centra. "Momenteel zoeken we nog magazijnmedewerkers maar ook bedienden voor onder meer de afdelingen sales, marketing en product & purchase", zegt Gidi Pluym, de algemeen directeur van RAJA Benelux.