De reclame in kwestie is gedrukt met eetbare inkten op een vel rijstpapier dat doordrongen is met de 'nieuwe Fantaformule' en vervolgens in een tijdschrift gevoegd dat luchtdicht in cellofaan verpakt werd. De lezers kunnen een stukje van het papier scheuren en er op kauwen: iets wat je met een iPad niet meteen kunt.

De eetbare reclame, die in Dubai gelanceerd werd, maakt deel uit van een campagne waarmee het reclamebureau Ogilvy, dat de campagne bedacht heeft, verschillende zintuigen wil aanspreken. Zo komen er in de winkels displays met bewegingssensoren die de consumenten berichtjes laten horen en een sinaasappelgeur verspreiden. En op Facebook kunnen de liefhebbers van Fanta zich aan een geluidswedstrijd wagen door het virtuele drankje dat zich op het scherm aandient, door te slikken en het geluid dat ze daarbij maken, te registreren (blurp!).

De reclame in kwestie is gedrukt met eetbare inkten op een vel rijstpapier dat doordrongen is met de 'nieuwe Fantaformule' en vervolgens in een tijdschrift gevoegd dat luchtdicht in cellofaan verpakt werd. De lezers kunnen een stukje van het papier scheuren en er op kauwen: iets wat je met een iPad niet meteen kunt. De eetbare reclame, die in Dubai gelanceerd werd, maakt deel uit van een campagne waarmee het reclamebureau Ogilvy, dat de campagne bedacht heeft, verschillende zintuigen wil aanspreken. Zo komen er in de winkels displays met bewegingssensoren die de consumenten berichtjes laten horen en een sinaasappelgeur verspreiden. En op Facebook kunnen de liefhebbers van Fanta zich aan een geluidswedstrijd wagen door het virtuele drankje dat zich op het scherm aandient, door te slikken en het geluid dat ze daarbij maken, te registreren (blurp!).