Bij de test in Gent werden 500 duizend gebruikte papieren bekers opgehaald bij onder andere fast food restaurants. Van deze bekers werd opnieuw pulp gemaakt, dat werd gebruikt voor magazine papier. Hoewel de in de bekers vaak aanwezige kunststoflaag tot nu toe recyclage leek te hinderen, toonde de tests aan dat er geen extra apparatuur nodig is om papieren bekers te recycleren, en ook dat de vezels goed bruikbaar zijn.

Met het hergebruik van papieren bekers kunnen horecabedrijven hun milieu-impact verbeteren, stelt Stora Enso. De papierfabriek in Langerbrugge heeft de capaciteit om miljarden gebruikte bekers te verwerken: "De grootste uitdaging is nu al die bekers op industriële schaal in te zamelen." Volgens recente cijfers van marktonderzoeker Imarc was de Europese markt in 2018 57,3 miljard papieren bekers groot. Dat aantal zal naar verwachting in 2024 zijn gegroeid tot 61,2 miljard bekers. West-Europa neemt daarvan het grootste deel voor zijn rekening.

Bij de test in Gent werden 500 duizend gebruikte papieren bekers opgehaald bij onder andere fast food restaurants. Van deze bekers werd opnieuw pulp gemaakt, dat werd gebruikt voor magazine papier. Hoewel de in de bekers vaak aanwezige kunststoflaag tot nu toe recyclage leek te hinderen, toonde de tests aan dat er geen extra apparatuur nodig is om papieren bekers te recycleren, en ook dat de vezels goed bruikbaar zijn.Met het hergebruik van papieren bekers kunnen horecabedrijven hun milieu-impact verbeteren, stelt Stora Enso. De papierfabriek in Langerbrugge heeft de capaciteit om miljarden gebruikte bekers te verwerken: "De grootste uitdaging is nu al die bekers op industriële schaal in te zamelen." Volgens recente cijfers van marktonderzoeker Imarc was de Europese markt in 2018 57,3 miljard papieren bekers groot. Dat aantal zal naar verwachting in 2024 zijn gegroeid tot 61,2 miljard bekers. West-Europa neemt daarvan het grootste deel voor zijn rekening.