"De folie rond het pakket zorgt ervoor dat de folders netjes gebundeld en droog bij u terechtkomen. Op deze manier kan u optimaal genieten van de reclamebladen van uw favoriete winkels en merken", stelt de website foldersontvangen.be in antwoord op de vraag waarom folderpakketten in plasticfolie worden gewikkeld. Toch staat het (toekomstige) gebruik ervan regelmatig ter discussie, en daarom zette brancheorganisatie Febelgra de bestaande reglementering op een rij.

In Wallonië geldt vandaag reeds een verbod om reclamepublicaties (zowel geadresseerd als ongeadresseerd) in plasticfolie te versturen of te bezorgen. Wel is nog een overgangsregeling van kracht voor bestaande publicaties, maar die eindigt per 31 december 2022. In Vlaanderen geldt geen verbod en dat zal naar verwachting van Febelgra voorlopig zo blijven. Ook in Brussel is er geen verbod op plasticfolie, maar "gezien het huidige beleid inzake leefmilieu" zullen daar mogelijk sneller nieuwe maatregelen worden genomen.

"De folie rond het pakket zorgt ervoor dat de folders netjes gebundeld en droog bij u terechtkomen. Op deze manier kan u optimaal genieten van de reclamebladen van uw favoriete winkels en merken", stelt de website foldersontvangen.be in antwoord op de vraag waarom folderpakketten in plasticfolie worden gewikkeld. Toch staat het (toekomstige) gebruik ervan regelmatig ter discussie, en daarom zette brancheorganisatie Febelgra de bestaande reglementering op een rij.In Wallonië geldt vandaag reeds een verbod om reclamepublicaties (zowel geadresseerd als ongeadresseerd) in plasticfolie te versturen of te bezorgen. Wel is nog een overgangsregeling van kracht voor bestaande publicaties, maar die eindigt per 31 december 2022. In Vlaanderen geldt geen verbod en dat zal naar verwachting van Febelgra voorlopig zo blijven. Ook in Brussel is er geen verbod op plasticfolie, maar "gezien het huidige beleid inzake leefmilieu" zullen daar mogelijk sneller nieuwe maatregelen worden genomen.