De vijftiende editie van Sign2Com op 19, 20 en 21 september in Kortrijk Xpo wordt na maanden van gedwongen inactiviteit de eerste live afspraak voor de print- en signbranche in de Benelux. Beursorganisator Peter Vanbrackel verwacht meer dan negentig exposanten. "We ervaren bij de exposanten veel animo voor de vijftiende editie van Sign2Com", zegt Vanbrackel. "Deze editie weerspiegelt de dynamiek en de veerkracht in de markt. We zijn blij dat we met een representatief evenement kunnen uitpakken. Ook bij de bezoekers voelen we enthousiasme voor de vakbeurs, de inschrijvingen lopen goed."

Volgens Peter Vanbrackel kunnen vakbeurzen dit najaar dankzij de hoge vaccinatiegraad coronaproof georganiseerd worden. "Wij organiseren geen massa-evenementen zoals festivals. Vakbeurzen vallen onder het handelsprotocol. Dat betekent dat we qua beursbeleving quasi terug naar het oude normaal gaan. Je kan het vergelijken met een bezoek aan een supermarkt, met handgels, afstandsregels in de wandelgangen en mondmaskers." Op de stands geldt er geen beperking van het aantal bezoekers.

Seminars en businessdebat

Ook voor de vijftiende editie van Sign2Com wordt in samenwerking met M&C Magazine een kwalitatief seminarieprogramma uitgewerkt. "We hebben een goed gestoffeerd programma uitgewerkt met aandacht voor hard- en software, cases, knowhow, technologie en businessopportuniteiten", duidt Vanbrackel. Sprekers zijn onder andere René de Heij, de algemeen directeur van Probo, over circulair printen. Kris Walewijns van Canon spreekt over de opportuniteiten in de interieurdecoratie. Jos Steutelings, de directeur van VIGC, heeft het over innovatie als de hoeksteen voor toekomstig succes. Peter Boodts van Universal Woods licht toe wat sublimatiedruk op harde materialen voor uw business kan doen. Philip Cremers van Four Pees tackelt de automatisatie in de print- en signmarkt. Peter Buttiens van ESMA presenteert een bredere kijk in de wereld van industrieel printen, enzovoort.

Op maandag 20 september wordt de tweede beursdag afgesloten met een businessdebat in samenwerking met Fespa België: "Veerkracht in de Belgische print- en signbranche". Hoe hebben de Belgische bedrijven gereageerd op de coronacrisis? Hoe kijken de ondernemers naar de toekomst? Met getuigenissen van Jean Van Houtryve (Visix), Franky De Meyer (FDM Print Group), Andreas Foriers (Creafor) en Wouter Mouton (3Motion). Het debat wordt gemodereerd door Kurt De Cat, de hoofdredacteur van M&C Magazine en Grafisch Nieuws.

De vijftiende editie van Sign2Com op 19, 20 en 21 september in Kortrijk Xpo wordt na maanden van gedwongen inactiviteit de eerste live afspraak voor de print- en signbranche in de Benelux. Beursorganisator Peter Vanbrackel verwacht meer dan negentig exposanten. "We ervaren bij de exposanten veel animo voor de vijftiende editie van Sign2Com", zegt Vanbrackel. "Deze editie weerspiegelt de dynamiek en de veerkracht in de markt. We zijn blij dat we met een representatief evenement kunnen uitpakken. Ook bij de bezoekers voelen we enthousiasme voor de vakbeurs, de inschrijvingen lopen goed."Volgens Peter Vanbrackel kunnen vakbeurzen dit najaar dankzij de hoge vaccinatiegraad coronaproof georganiseerd worden. "Wij organiseren geen massa-evenementen zoals festivals. Vakbeurzen vallen onder het handelsprotocol. Dat betekent dat we qua beursbeleving quasi terug naar het oude normaal gaan. Je kan het vergelijken met een bezoek aan een supermarkt, met handgels, afstandsregels in de wandelgangen en mondmaskers." Op de stands geldt er geen beperking van het aantal bezoekers.Ook voor de vijftiende editie van Sign2Com wordt in samenwerking met M&C Magazine een kwalitatief seminarieprogramma uitgewerkt. "We hebben een goed gestoffeerd programma uitgewerkt met aandacht voor hard- en software, cases, knowhow, technologie en businessopportuniteiten", duidt Vanbrackel. Sprekers zijn onder andere René de Heij, de algemeen directeur van Probo, over circulair printen. Kris Walewijns van Canon spreekt over de opportuniteiten in de interieurdecoratie. Jos Steutelings, de directeur van VIGC, heeft het over innovatie als de hoeksteen voor toekomstig succes. Peter Boodts van Universal Woods licht toe wat sublimatiedruk op harde materialen voor uw business kan doen. Philip Cremers van Four Pees tackelt de automatisatie in de print- en signmarkt. Peter Buttiens van ESMA presenteert een bredere kijk in de wereld van industrieel printen, enzovoort.Op maandag 20 september wordt de tweede beursdag afgesloten met een businessdebat in samenwerking met Fespa België: "Veerkracht in de Belgische print- en signbranche". Hoe hebben de Belgische bedrijven gereageerd op de coronacrisis? Hoe kijken de ondernemers naar de toekomst? Met getuigenissen van Jean Van Houtryve (Visix), Franky De Meyer (FDM Print Group), Andreas Foriers (Creafor) en Wouter Mouton (3Motion). Het debat wordt gemodereerd door Kurt De Cat, de hoofdredacteur van M&C Magazine en Grafisch Nieuws.