De nieuwe Lithoman van manroland heeft een drukbreedte van 206 cm, net als de andere Lithoman van Remy-Roto. Toch zijn er enkele verschillen: de nieuwe machine heeft maar één vouweenheid in plaats van twee en is uitgerust met een kleinere afsneelengte (1197 mm in plaats van 1240 mm). Die tweede rotatiepers is bedoeld om de productiecapaciteit op te voeren - wat meer dan nodig is - en vervangt een oude rotatiepers KBA Continent. "We hadden nood aan een back-up, terwijl de planning nog altijd vol staat," aldus Jean-Luc Leclercq, technisch directeur van Remy-Roto. De drukkerij die in de provincie Namen ligt, is gespecialiseerd in de productie van reclamefolders voor grootwarenhuizen zoals Delhaize, Lidl of Cora en produceert ook het tijdschrift 'Soir Mag' van Rossel.

De oude rotatiepers KBA Continent werd in het verleden ingezet voor de productie van de kranten van Le Soir en Sudpresse en voor de weekbladen van de groep Vlan. Die productie is ondertussen overgebracht naar de site van Nijvel. Voor de KBA Continent is er een potentiële koper die haar een tweede leven in Tunesië toedicht.

Voor de groep Rossel vertegenwoordigt de nieuwe rotatiepers een investering van 11 miljoen euro.

De nieuwe Lithoman van manroland heeft een drukbreedte van 206 cm, net als de andere Lithoman van Remy-Roto. Toch zijn er enkele verschillen: de nieuwe machine heeft maar één vouweenheid in plaats van twee en is uitgerust met een kleinere afsneelengte (1197 mm in plaats van 1240 mm). Die tweede rotatiepers is bedoeld om de productiecapaciteit op te voeren - wat meer dan nodig is - en vervangt een oude rotatiepers KBA Continent. "We hadden nood aan een back-up, terwijl de planning nog altijd vol staat," aldus Jean-Luc Leclercq, technisch directeur van Remy-Roto. De drukkerij die in de provincie Namen ligt, is gespecialiseerd in de productie van reclamefolders voor grootwarenhuizen zoals Delhaize, Lidl of Cora en produceert ook het tijdschrift 'Soir Mag' van Rossel.De oude rotatiepers KBA Continent werd in het verleden ingezet voor de productie van de kranten van Le Soir en Sudpresse en voor de weekbladen van de groep Vlan. Die productie is ondertussen overgebracht naar de site van Nijvel. Voor de KBA Continent is er een potentiële koper die haar een tweede leven in Tunesië toedicht.Voor de groep Rossel vertegenwoordigt de nieuwe rotatiepers een investering van 11 miljoen euro.