Het gaaf bewaarde kantoorgebouw van de drukkerij stamt uit 1937 en is sinds 2001 beschermd als monument. Het is voorzien van verschillende modernistische en Art Deco elementen en geldt als het meest waardevolle gebouw van een vroeger veel groter industrieel complex van de Brepols-fabrieken.

De grafische nijverheid in Turnhout werd in 1795 opgericht door Pieter Corbeels en Philippus Jacobus Brepols. Hun bedrijf maakte oorspronkelijk 'mannekenspapier', een voorloper van de volksprenten en stripverhalen. Het gebouw zal na de restauratie worden gebruikt door de stedelijke kunstacademies van Turnhout.

Het gaaf bewaarde kantoorgebouw van de drukkerij stamt uit 1937 en is sinds 2001 beschermd als monument. Het is voorzien van verschillende modernistische en Art Deco elementen en geldt als het meest waardevolle gebouw van een vroeger veel groter industrieel complex van de Brepols-fabrieken.De grafische nijverheid in Turnhout werd in 1795 opgericht door Pieter Corbeels en Philippus Jacobus Brepols. Hun bedrijf maakte oorspronkelijk 'mannekenspapier', een voorloper van de volksprenten en stripverhalen. Het gebouw zal na de restauratie worden gebruikt door de stedelijke kunstacademies van Turnhout.