"Agfa Graphics bleef kampen met de uitdagingen in de drukvoorbereidingsmarkt: voortdurende achteruitgang voor analoge computer-to-film-producten, concurrentiedruk, marktgebonden volumedalingen voor digitale computer-to-film-producten en hoge aluminiumprijzen. In mei kondigden we een wereldwijd programma aan om onze prijzen voor drukplaten te verhogen. Bovendien zullen we initiatieven blijven onderzoeken om actief te participeren in de noodzakelijke consolidatie van de industrie," zei Christian Reinaudo, President en CEO van de Agfa-Gevaert Groep.

En verder uit de berichtgeving:

De omzet van Agfa Graphics daalde met -15,5 % (261 miljoen euro) in Q2 2018 ten opzichte van Q2 2017 (309 miljoen euro). Zonder de impact van de sterke euro en de beslissing om bepaalde drukvoorbereidingsgerelateerde reseller-activiteiten in de VS stop te zetten, daalde de omzet van Agfa Graphics met -6,5%.

In mei introduceerde Agfa Graphics zijn nieuwe hybride Jeti Tauro H3300 LED-printer. Het feit dat klanten in afwachting van de nieuwe machine aarzelden om te investeren, verklaart deels de enigszins mindere omzet voor apparatuur in het inkjetsegment. Anderzijds evolueerde de inktportfolio zoals gepland. Vooral door productmix-effecten, regionale mix-effecten en de hoge aluminiumprijs daalde de brutowinstmarge van Agfa Graphics van 30,4% van de omzet in het tweede kwartaal van 2017 tot 27,0%. De recurrente EBITDA bedroeg 12,9 miljoen euro (4,9% van de omzet) tegenover 23,0 miljoen euro (7,4% van de omzet) in het tweede kwartaal van 2017. De recurrente EBIT kwam uit op 7,0 miljoen euro (2,7% van de omzet), tegenover 16,9 miljoen euro (5,5% van de omzet).

Op het vlak van drukvoorbereiding introduceerde Agfa Graphics zijn softwaresystemen InkTune en PressTune. Ze geven drukkerijen volledige controle over alle elementen van het drukproces, van het inktverbruik tot het voldoen aan de ISO- en G7-normen en aan normen eigen aan de klant. Bovendien helpen ze de productiekosten te drukken. De systemen maken deel uit van Agfa Graphics' ECO³-programma, dat erop gericht is de drukvoorbereiding en het drukken schoner, kostenefficiënter en makkelijker te beheren en te onderhouden te maken.

"Agfa Graphics bleef kampen met de uitdagingen in de drukvoorbereidingsmarkt: voortdurende achteruitgang voor analoge computer-to-film-producten, concurrentiedruk, marktgebonden volumedalingen voor digitale computer-to-film-producten en hoge aluminiumprijzen. In mei kondigden we een wereldwijd programma aan om onze prijzen voor drukplaten te verhogen. Bovendien zullen we initiatieven blijven onderzoeken om actief te participeren in de noodzakelijke consolidatie van de industrie," zei Christian Reinaudo, President en CEO van de Agfa-Gevaert Groep.En verder uit de berichtgeving:De omzet van Agfa Graphics daalde met -15,5 % (261 miljoen euro) in Q2 2018 ten opzichte van Q2 2017 (309 miljoen euro). Zonder de impact van de sterke euro en de beslissing om bepaalde drukvoorbereidingsgerelateerde reseller-activiteiten in de VS stop te zetten, daalde de omzet van Agfa Graphics met -6,5%.In mei introduceerde Agfa Graphics zijn nieuwe hybride Jeti Tauro H3300 LED-printer. Het feit dat klanten in afwachting van de nieuwe machine aarzelden om te investeren, verklaart deels de enigszins mindere omzet voor apparatuur in het inkjetsegment. Anderzijds evolueerde de inktportfolio zoals gepland. Vooral door productmix-effecten, regionale mix-effecten en de hoge aluminiumprijs daalde de brutowinstmarge van Agfa Graphics van 30,4% van de omzet in het tweede kwartaal van 2017 tot 27,0%. De recurrente EBITDA bedroeg 12,9 miljoen euro (4,9% van de omzet) tegenover 23,0 miljoen euro (7,4% van de omzet) in het tweede kwartaal van 2017. De recurrente EBIT kwam uit op 7,0 miljoen euro (2,7% van de omzet), tegenover 16,9 miljoen euro (5,5% van de omzet).Op het vlak van drukvoorbereiding introduceerde Agfa Graphics zijn softwaresystemen InkTune en PressTune. Ze geven drukkerijen volledige controle over alle elementen van het drukproces, van het inktverbruik tot het voldoen aan de ISO- en G7-normen en aan normen eigen aan de klant. Bovendien helpen ze de productiekosten te drukken. De systemen maken deel uit van Agfa Graphics' ECO³-programma, dat erop gericht is de drukvoorbereiding en het drukken schoner, kostenefficiënter en makkelijker te beheren en te onderhouden te maken.