De omzet van de Agfa-Gevaert Groep daalde met - 3,1 % tot 603 miljoen euro. De sterke prestatie van de groeimotoren vormde deels een tegengewicht voor de effecten van de nog steeds ongunstige geopolitieke en economische omstandigheden. Dankzij gerichte efficiëntiemaatregelen kon de Groep de brutowinstmarge verbeteren tot 32,3% van de omzet. De Agfa-Gevaert Groep boekte een nettowinst van 10 miljoen euro.

De omzet van Agfa Graphics daaldde met -4,4 % tot 307 miljoen euro. De structurele efficiëntiemaatregelen vormden een tegengewicht voor de concurrentiedrukeffecten. Daardoor bereikte de brutowinstmarge van Agfa Graphics 29,0% van de omzet, dichtbij het niveau van het eerste kwartaal van vorig jaar (29,3 % van de omzet). De recurrente EBITDA bedroeg 24,7 miljoen euro (8 % van de omzet), tegenover 21,4 miljoen euro (6,7 % van de omzet) in het eerste kwartaal van 2015. De recurrente EBIT verbeterde sterk van 13,8 miljoen euro (4,3 % van de omzet) tot 18,0 miljoen euro (5,9 % van de omzet).

Het inkjetsegment van Agfa Graphics presteerde goed dankzij het succes van de nieuwe generatie grootformaatprinters en de grotere inktvolumes. Voorts bleef de volumetrend in de digitale computer-to-plate-business verbeteren. De CtP-activiteiten bleven lijden onder de sterke concurrentiedruk in de offsetmarkten.

De omzet van de Agfa-Gevaert Groep daalde met - 3,1 % tot 603 miljoen euro. De sterke prestatie van de groeimotoren vormde deels een tegengewicht voor de effecten van de nog steeds ongunstige geopolitieke en economische omstandigheden. Dankzij gerichte efficiëntiemaatregelen kon de Groep de brutowinstmarge verbeteren tot 32,3% van de omzet. De Agfa-Gevaert Groep boekte een nettowinst van 10 miljoen euro.De omzet van Agfa Graphics daaldde met -4,4 % tot 307 miljoen euro. De structurele efficiëntiemaatregelen vormden een tegengewicht voor de concurrentiedrukeffecten. Daardoor bereikte de brutowinstmarge van Agfa Graphics 29,0% van de omzet, dichtbij het niveau van het eerste kwartaal van vorig jaar (29,3 % van de omzet). De recurrente EBITDA bedroeg 24,7 miljoen euro (8 % van de omzet), tegenover 21,4 miljoen euro (6,7 % van de omzet) in het eerste kwartaal van 2015. De recurrente EBIT verbeterde sterk van 13,8 miljoen euro (4,3 % van de omzet) tot 18,0 miljoen euro (5,9 % van de omzet). Het inkjetsegment van Agfa Graphics presteerde goed dankzij het succes van de nieuwe generatie grootformaatprinters en de grotere inktvolumes. Voorts bleef de volumetrend in de digitale computer-to-plate-business verbeteren. De CtP-activiteiten bleven lijden onder de sterke concurrentiedruk in de offsetmarkten.