Durst Group, die technologieën voor toepassingen op het vlak van digitale en productiedruk op de markt brengt, maakt al gebruik van de inkjetkoppen Ricoh Gen 5. Dergelijke koppen vinden we terug in de systemen Alpha voor textieldruk en in de serie Durst P5 voor grootformaatdruk. Het nieuwe akkoord voorziet dat printkoppen van Ricoh ook ontwikkeld zullen worden met het oog op de toekomstige printsystemen die Durst voor uiteenlopende toepassingen plant.

Christian Compera, algemeen directeur van de afdeling industriële druk van Ricoh, licht de stap van het Japanse bedrijf toe: "Het partnership stelt ons in staat om de ontwikkeling van onze printkoppen af te stemmen op de reële behoeften. Vaak wordt er immers een hoog beschermingsniveau gehanteerd om de intellectuele eigendomsrechten op het vlak van printkoppen, materialen, productietechnieken voor printkoppen en de inktsamenstellingen te vrijwaren."

Christoph Gamper, CEO en mede-eigenaar van Durst Group, vult aan: "Door ons partnership met Ricoh uit te breiden, kunnen we nieuwe printsystemen sneller op de markt brengen doordat we samenwerken om een perfecte interactie tussen de inkten voor de printkoppen en de dragers te bereiken."

De teams van Ricoh en Durst bundelen hun expertise om samen nieuwe oplossingen voor zowel printkoppen als printers te ontwikkelen "die aan de behoeften van de toepassingen die zich aandienen, tegemoet komen". De twee fabrikanten onderzoeken bijvoorbeeld duurzamere manieren om inkjettechnologie en -materialen te gebruiken, zoals een vermindering van de energie die nodig is om drukwerk te drogen.

Durst Group, die technologieën voor toepassingen op het vlak van digitale en productiedruk op de markt brengt, maakt al gebruik van de inkjetkoppen Ricoh Gen 5. Dergelijke koppen vinden we terug in de systemen Alpha voor textieldruk en in de serie Durst P5 voor grootformaatdruk. Het nieuwe akkoord voorziet dat printkoppen van Ricoh ook ontwikkeld zullen worden met het oog op de toekomstige printsystemen die Durst voor uiteenlopende toepassingen plant.Christian Compera, algemeen directeur van de afdeling industriële druk van Ricoh, licht de stap van het Japanse bedrijf toe: "Het partnership stelt ons in staat om de ontwikkeling van onze printkoppen af te stemmen op de reële behoeften. Vaak wordt er immers een hoog beschermingsniveau gehanteerd om de intellectuele eigendomsrechten op het vlak van printkoppen, materialen, productietechnieken voor printkoppen en de inktsamenstellingen te vrijwaren." Christoph Gamper, CEO en mede-eigenaar van Durst Group, vult aan: "Door ons partnership met Ricoh uit te breiden, kunnen we nieuwe printsystemen sneller op de markt brengen doordat we samenwerken om een perfecte interactie tussen de inkten voor de printkoppen en de dragers te bereiken."De teams van Ricoh en Durst bundelen hun expertise om samen nieuwe oplossingen voor zowel printkoppen als printers te ontwikkelen "die aan de behoeften van de toepassingen die zich aandienen, tegemoet komen". De twee fabrikanten onderzoeken bijvoorbeeld duurzamere manieren om inkjettechnologie en -materialen te gebruiken, zoals een vermindering van de energie die nodig is om drukwerk te drogen.